Köyden gelen kadınlar için ‘Kadın Dinlenme Evi’ açıldı

DEM Parti yönetimindeki Muş’un Varto ilçe belediyesi, sık sık köylerden ilçe merkezine gelen kadınların talebi üzerine ‘Kadın Dinlenme Evi’ açtı.

AMİDA HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) yönettiği Muş’un Varto ilçe Belediyesi, köyden ilçe merkezine gelen kadınların dinlenebileceği ve ihtiyaçlarını gidereceği yer talep etmeleri üzerine, ilçe merkezinde 'Kadın Dinlenme Evi’ni açarak hizmete sundu.

MA'nın haberine göre, Varto Belediye Eş Başkanı Gülbahar Kaya, belediye olarak kadınların ihtiyaçlarını merkezlerine aldıklarını ve bu yönde bir planlama yaptıklarını belirterek, ‘Kadın Dinlenme Evi’ açmalarını şu şekilde açıkladı:

Sadece kadınlara hizmet verecek

“Biz seçim döneminde ilçe çarşısında gezerken kadın arkadaşlar köyden merkeze geldiklerinde dışarıda çile çektiklerini, soğuktan üşüdüklerini ve dışarda oturup servisleri beklediklerini bize aktardılar. Biz de seçimden hemen sonra kadınların bu taleplerini yerine getirmek için bir çalışma başlattık. En azından kadınlar için bir dinlenme evinin iyi olabileceğini düşündük. Kadın Dinlenme Evi’nin amacı, hem köyde hem merkezde ikamet eden kadınlar alışveriş yaptıklarında, işleri bitince gelip dinlenebileceği, ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir alan oluşturmak. Aslında en önemli ihtiyaç tuvalet ihtiyacıydı. Varto’da, çarşıda kadınların gidebileceği bir tuvalet yoktu. Bu ihtiyaçlardan dolayı böyle bir yer açmayı ön gördük ve açtık”.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri