Rojin’den haber yok: Barodan Gülistan Doku vurgusu!

Van’da 4 gündür kayıp olarak aranan Diyarbakırlı üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş için, aramalar yakın köylere kaydırıldı.

AMİDA HABER- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Gelişimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'ten 27 Eylül akşamı markete gitmek için çıktığı yurda bir daha dönmedi. Arkadaşlarının ifadelerine göre, Rojin Kabaiş, akşam saatlerinde çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyledi. Kabaiş’ten o günden beri haber alınamadı.

Aramlar çevre köylere yöneldi

Amida Haber’e konuşan baba Nizamettin Kabaiş şunları söyledi: “Aradan dört gün geçti, Van Gölü çevresinde bir sonuç elde edilmedi. Bu yüzden arama kurtarma çalışmaları yakın köylere yayıldı. Şu an en yakın Bardakçı Köyünde arama çalışmaları sürdürülüyor. Benim kızım Van’a geleli 3 gün oldu, burada arkadaşı yok. Bizde gelebilecek güzel bir haber bekliyoruz.”

Van Barosu’ndan açıklama

Van Barosu avukatları da konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Rojin Kabaiş’in de 6 Yıl önce Tunceli’de kaybedilen Gülistan Doku ile aynı akıbete uğramasına izin verilmeyeceği belirtildi.

‘Dosyanın ve sürecin takipçisi olacağız’

Zamanla yarışılması gerektiğini belirten Van Barosu, Van Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğüne şu çağrıda bulundu: “Aramaların sadece bir şüphe üzerinden yürütülmemesi, her türlü şüphenin değerlendirilerek, hiçbir iddianın göz ardı edilmeden soruşturmanın yürütülmesi gerektiğidir. Kampüse yakın köyde ve Van genelinde çalışmaların etkin bir şekilde yapılması gerekiyor. Van Barosu olarak şunu belirtiyoruz, Rojin Kabaiş dosyası savcılık raflarında bekleyen bir dosya olmayacak. Dosyanın ve sürecin takipçisi olacağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri