Rojin’in babası eşarpla ilgili ilk kez konuştu: Sonradan bırakıldı

Diyarbakır’dan Van’a üniversite okumak için giden ve 15 gündür haber alınamayan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş, kızının kaçırılmış olabileceğini söyledi.

AMİDA HABER - Van'da kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları 15'inci gününde de devam ediyor. Van Gölü Bardakçı Mahallesi yakınlarında sahilde eşarbı bulunan Kabaiş’i arama çalışmaları yoğunlaştırıldı.

Rojin’in babası Nizamettin Kabaiş, Amida Haber’e yaptığı açıklamada, kızının eşarbının bulunduğu sahilde ekiplerle defalarca arama çalışmalarının yapıldığını ve eşarbın sonradan oraya bırakıldığını söyledi.

‘Eşarbı sonradan sahile bırakıldı’

Kızının kaçırışmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade eden, baba Kabaiş sonradan eşarbının sahile bırakılmasının bir işaret olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Kızımın bulunan eşarbının gölden sahile vurması mümkün değil. Bence biri veya birileri sonradan oraya bıraktı. Suya girdiğini kim gördü ki eşarbının kıyıya vurduğunu söylüyor. Vali ve emniyet müdürüne ricada bulunacağım ve köydeki tüm evlerin alt katlarını, bodrum katlarını, ahırları, kısacası her yeri tekrar aramalarını rica edeceğim.”

‘Gençler alkol alıp kızımı kaçırmış olabilir’

Bardakçı Köyü’nde detaylı aramaların yapılmadığını ileri süren baba Kabaiş,“Köylüler kusura bakmasınlar, büyüklerin haberi olmayabilir ancak gençler alkol alıp kızımı kaçırmış ve köyde saklamış olabilirler. Onun için köyde tekrar detaylı bir arama yapılmalıdır. Ortaya çıkan işaretler kızımın zorla kaçırılmış olma ihtimalini güçlendiriyor” dedi.

İstemediği biri ile evlendirilmek mi istendi?

Rojin’in istemediği biri ile evlendirilmek istendiği iddiaları ile ilgili de konuşan baba Kabaiş, böyle bir durumun söz konusu olmadığını, Rojin’in okumak istediğini, evlilik ile ilgili bir planının olmadığını söyledi.

Yapılan bazı haberlerin doğru olmadığını ve bu haberlerin kendilerini çok üzdüğünü dile getiren baba Kabaiş, umutla kızlarının arama çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Rojin 27 Eylül’den beri kayıp

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Kabaiş'ten 27 Eylül'den bu yana haber alınamıyor.

Daha önce sahilde cep telefonu ve kulaklığı bulunan Kabaiş'in bulunması için Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ve AFAD dalgıç ekipleri, su altı görüntüleme cihazından da yararlanarak Van Gölü'nde çalışma yürütüyor.

Kıyıdaki ekipler de Diyarbakır ve Erzurum'dan getirilen özel eğitimli dedektör ve kadavra köpeklerinin de dahil edildiği çalışmalarda, sahile yakın yerleşim yerlerini, metruk yapıları ve sazlık alanları kontrol ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri