Sağlık çalışanları darp edilen meslektaşları için bir araya geldi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde görevli sağlık çalışanının bir hasta tarafından darp edilmesi, merkezdeki çalışanlarca protesto edildi.

AMİDA HABER - Van YYÜ Odabaş Tıp Merkezi'nde görevli bir hemşirenin, bir hasta tarafından darp edilmesi hastane personelince kınandı. Edinilen bilgiye göre, Çocuk Cerrahi Servisi'nde çalışan T.U., Üroloji Servisi'nde tedavi gören bir hasta tarafından darp edildi.

Darp sonucu burnunda kırılan hemşire, tedavi altına alınırken merkez çalışanları bir araya geldi.

Merkezin önünde toplanan kalabalık adına basın açıklaması yapan Anadolu Sağlık Sen Van Şube Başkanı Mustafa Uzunyol, nöbetçi sağlık çalışanının bir hasta tarafından saldırıya uğradığını anımsattı.

‘Sağlık çalışanları görevi başında darp edilmeyi hak etmiyor’

Burnu kırılan sağlık çalışanının tedavi gördüğünü belirten Uzunyol, "Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin son bulmasını istiyoruz. Vatandaşların sağlığına kavuşması için mücadele ediyoruz. 24 saat uykusuz, yoğun ve yorucu mesai yaparak çalışıyoruz. Sağlık çalışanları bu haksızlıkları, şiddeti, görevi başında hakarete uğramayı ve darp edilmeyi hak etmiyor. Sağlık çalışanlarının da insan olduğu unutulmamalı. Saldırıya uğrayan arkadaşımızın yanındayız" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri