Saldırılar durmuyor:127'si çocuk, 2 bine yakın kişi öldü

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 127'si çocuk olmak üzere bin 974 kişinin öldüğünü açıkladı.

AMİDA HABER - Lübnan'a kara harekatına başlayan İsrail, hava saldırılarını da sürdürüyor. İsrail askeri mevzilerini füzelerle hedef alan Hizbullah ise sınırdan sızan İsrail güçlerini geri çekilmeye zorladıklarını açıkladı. İsrail ordusu, sekiz askerinin Lübnan'daki çatışmalarda öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail ordusu: 15 Hizbullah üyesi öldürüldü

Ordu dün Beyrut'ta Hizbullah'a ait sağlık merkezine saldırı düzenledi. Bugün ise Lübnan'ın güneyindeki Bint Jbeil belediye binasını vurduklarını duyuran İsrail ordusu, saldırıda 15 Hizbullah üyesinin öldüğünü öne sürdü.

İsrail ordusu, Beyrut'ta dün gece üç noktayı vurdu. Ordudan yapılan açıklamada Beyrut'ta "nokta atışı" bir saldırı düzenlediğini açıklandı. Hedef alınan noktanın Başura bölgesindeki Hizbullah'a ait sağlık merkezi olduğu belirtildi. Saldırıda yedi kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye'de de şiddetli patlama sesleri duyuldu.

İsrail ordusu bugün ise Lübnan'ın güneyindeki Bint Cubeyl belediye binasını vurduklarını, saldırıda en az 15 Hizbullah üyesinin öldüğünü açıkladı. Hizbullah'tan saldırıya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 127'si çocuk olmak üzere bin 974 kişinin öldüğünü açıkladı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hizbullah'ın Lübnan'ın güneyine yeniden yerleşmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri