Siirt göllerine 2 milyon balık yavrusu

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında, Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Çetin barajlarına 2 milyon şabut balığı yavrusu salındı.

AMİDA HABER - Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" çerçevesinde, Şanlıurfa Su Ürünleri Araştırma ve Eğitim Enstitüsü tarafından üretilen 2 milyon şabut balığı yavrusu, Siirt’e ulaştırılarak Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Çetin baraj göllerine bırakıldı. 1,5 milyon yavru balık Ilısu Baraj Gölü’ne, 500 bin yavru ise Şirvan ilçesindeki Çetin Barajı’na salındı.

Su Kaynakları Zenginleşiyor

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı’nda düzenlenen programda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Siirt’te balıkçılığın her geçen gün daha fazla geliştiğini belirtti. Demirhan, geçen yıl bölgedeki göllere ilk kez 1 milyon 291 bin şabut yavrusu bırakıldığını, geçen ay ise 1 milyon sazan yavrusunun eklendiğini ifade etti.

"Hedef 200 Ton Üretim"

Demirhan, Fırat ve Dicle nehirlerinin endemik türlerinden olan şabut balığının, Siirt’in sularında kolay adaptasyon sağladığını belirtti. Siirt sınırlarında bulunan 5 avlak sahasında yapılan çalışmalar sonucunda sazan, şabut, Mezopotamya yayını gibi balık türlerinin tespit edildiğini vurgulayan Demirhan, gelecek yıllarda 200 tona kadar balık üretimi hedeflediklerini kaydetti.

Sürdürülebilir Balıkçılık için Yasaklara Uyulmalı

Demirhan, su kaynaklarının korunması ve balıkçılığın sürdürülebilirliğini sağlamak için amatör avcılıkla ilgili yasalara uyulmasının önemine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri