Siirt’te yeni asfalt üretim tesisi: Yılda 157 kilometrelik yol yapımı hedefleniyor

Siirt İl Özel İdaresi kent genelindeki yeni kurulacak asfalt üretim tesisinde yılda yaklaşık 259 bin 200 ton BKS üretimi ve 157 kilometrelik yol yapımı hedefleniyor.

AMİDA HABER - Siirt Valiliği İl Özel İdaresi tarafından kurulan asfalt üretim tesisinde yılda yaklaşık 259 bin 200 ton BKS üretimi ve 157 kilometrelik yol yapımı hedefleniyor.

Siirt, Asfalt Plenti Tesisi ile kendi asfaltını üreteceğini belirten Siirt Valisi Kemal Kızılkaya; ‘’Hedefimiz ilimizin, özellikle kırsal alanındaki yollarının ana yolla köy grup yollarının tamamının BSK halinde bütünlüğü sıcak karışım, asfalt halinde olmasıdır. Şu anda içinde bulunduğumuz 110 dönümlük hazineye ait alanın biz idaremiz adına tahsisini sağladık. Bu alanda aynı zamanda PMT denilen temel malzemeyi de çıkartabileceğimiz bir ocak sahasıdır. Biz 6-7 milyona yapacağımız yolu, bundan sonra önümüzdeki senelerde belki bunun üçte biri maliyetine kendi imkân ve kabiliyetimizle yapabileceğiz. Ülkemizde bulunan nadir tesislerden birisidir’’ şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri