Siirt’ten Avustralya’ya asma yaprağı

Siirt’te kadınların ürettiği asma yaprakları Avustralya’ya ihraç yolunda.

AMİDA HABER - Siirt Üreten Eller Kadın Girişi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni kuran 7 girişimci kadın, ürettikleri salamura yapraklarla ilk ihracatına hazırlanıyor.

Kurumların desteğiyle büyüdüler

Siirt'in Şirvan ilçesi Pirinçlik (Mavit) köyünde yaşayan ve 2 yıl önce bir araya gelen kadın girişimciler, Pirinçlik Köyü Üreten Eller Kadın Kooperatifini kurdu. Kadınlar, Valilik, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün girişimleri ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteğiyle kooperatif bünyesinde 300 metrekarelik alanda Salamura Yaprak Tesisi açıldı.

20 ton salamura siparişi alındı

Asma yapraklarını civar köylerden toplayan kadınlar, kendilerine has markayla paketleyip marketlere satıyor. Kooperatif üyeleri, 10-13 Temmuz'da F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri İhracat Fuarı'nda, Avustralya'nın Melbourne kentinde gıda ürünleri üzerine ithalat ve ihracat yapan bir firmayla bağlantı kurdu. Görüşmeler sonucunda 2, 3 ve 4,5 kilogram halinde 20 ton salamura yaprağı siparişi alındı.

‘ihracat için gün sayıyoruz’

Kooperatifin başkan yardımcısı ve tesis sorumlusu Neslihan İrgav, Türkiye'nin birçok kentindeki market ve toptancıların raflarında kendi ürünlerinin yer aldığını, ilk ihracatları için de gün saydıklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri