Tarihi Kilisede hırsızlık: Milyonluk şamdanı 250 TL'ye satmışlar

Şanlıurfa'da bir kiliseye dadanan hırsız 50 bin lira değerindeki bronz şamdanları çaldı, şamdanları 250 liraya antikacıya sattı.

AMİDA HABER- Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Yusufpaşa Mahallesi'nde pes dedirten bir hırsızlık olayı yaşandı. Tadilat çalışmalarını fırsat bilen hırsız, Kilisenin duvarından atlayarak içeri girdi, gözüne kestirdiği bronz şamdanları çaldı.

Görevli ihbarda bulundu

Sabah saatlerinde kiliseye giden Pastör Eyüp Badem, şamdanların çalındığını fark etti. Ardından polis ekiplerine ihbarda bulundu. Kamera kayıtları incelenerek kimliği tespit edilen kişi kısa sürede yakalanarak polis karakoluna götürüldü.

50 bin TL değerindeki Bronz şamdanların 250 liraya sattı

50 bin lira değerinde olan bronz şamdanların 250 liraya antikacıya satıldığı öğrenildi. Bronz şamdanlar bulunarak sahibine teslim edildi.

Pastör Badem: "Sabah geldiğimizde şamdanların yerinde olmadığını fark ettik. Şamdanlarımız bağış yolu ile yurt dışından gelmişti. Bronzdan yapılan bu şamdanların yaklaşık 50 bin TL bir değeri var. Çalındıktan sonra polise başvurduk, bir gün içinde şahsın kimliği tespit edilerek yakalandı. Polis ekiplerine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri