Türkçe bilmeyen kadın tedavi edilmedi: Doktor not düştü!

Siirt’te Türkçe bilmeyen hastanın işitme testi yapılmadı. Doktor, kağıda hastanın Türkçe bilmediğini not düştü. DEM Partili vekil açıklama yaptı.

AMİDA HABER - Edinilen bilgiye göre olay Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana geldi. Kulak hastalığından dolayı doktora giden Fatma Sümeli’den işitme testi istendi. Ancak, ilgili doktor “Hasta Türkçe bilmediği için SRT değerleri ölçülemedi” notu düşerek, Sümeli için tetkik yapmadı.

‘Anadil kamusal alanda kullanılsın’

DEM Parti Erzurum Milletvekili konuyla ilgili açıklama yaptı. Beştaş, “Tedavi etmeyenler çözüm için ne öneriyor? Tek dil dayatması insanların sağlığına, canına mal oluyor; hekim de Hipokrat yeminini bir tarafa bırakıp hasta muayene edilemedi diye işin içinden çıkıyor öyle mi? Bu ne akla ne mantığa ne vicdana sığar! Türkçe bilmeyen ölsün; bunu mu demek istiyorsunuz! Irkçılığın vardığı son nokta! Kamusal alanda anadil kullanılsın diyoruz, susturuyorlar, verdiğimiz kanun teklifi aykırı bulunuyor. Ama bir hastanın tedavi edilmemesi aykırı değil?! Bunun izahı yok, bu son örnek olsun; derhal anadilinde eğitim ve kamusal alanda kullanım için çalışmalar başlatılsın!”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri