Van Büyükşehir’den işe alımlarda Kürtçe kriteri

Van Büyükşehir Belediyesi, belediyedeki bazı pozisyonlar için iş-Kur aracılığıyla işçi alımı yapacağını duyurdu.

AMİDA HABER - Van Büyükşehir, iş-Kur aracılığıyla belediyelerdeki bazı pozisyonlarda işçi alımına gidiyor. Belediyenin işçi alımında Kürt Dili ve Edebiyatı mezunlarına da yer verdiği öğrenildi.

Sosyal medyada yayınlan işçi alımı ile ilgili belgede belediyenin başta Kürt Dili ve Kültürü (Yüksek Lisans) olmak üzere Felsefe, Matematik, Fizik, Biyoloji, Sınıf Öğretmenliği ve Kürt Dili ve Edebiyatı mezunlarında işçi alımı yapacağı öğrenildi.

İşçi alımı için müracaat koşulları şu şekilde:

1. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak

2. Erkek adaylar için; Askerlik durum itibariyle, askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak

3. Üniversitelerin en az lisans derecesi mezunu Felsefe, Matematik, Fizik, Biyoloji, Kürt Dili ve Kültürü (Yüksek Lisans), Sınıf Öğretmenliği ve Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerinden mezun olmak

4. İlan tarihi itibariyle Van ili sınırlarında ikamet ediyor olmak. (E-Devletten alınacak karekodlu Tarihçeli Yerleşim Yeri Belgesi ile belgelendirilecektir.)

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Bölge Haberleri