Van’da Sinemxan Kadın Merkezi açıldı

Van’ın Muradiye Belediyesi tarafından kurulan Sinemxan Kadın Yaşam ve Dayanışma Merkezi, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Neslihan Şedal’ın katıldığı bir törenle açıldı.

AMİDA HABER - Van’ın Muradiye ilçe belediyesi tarafından yapılan merkezin açılışına katılan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Neslihan Şedal, 5 yıl önce yine aynı yerde kadınlar için bir alan açtıklarını, ancak buranın atanan kayyım tarafından kapatıldığını hatırlatattı.

Şedal, “Bugün yine kadınların öncülüğünde yürütülen bir direniş ve mücadeleyle bizim olan belediyelerimizi geri aldık. Aldığımız belediyeleri bugün yine kadınların hizmetine sunuyoruz. Bu alanlar oldukça kadınlar seslerini daha da özgür çıkaracaklardır. Yeni binamız kadınlara hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Merkezin açılışına Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Neslihan Şedal’ın yanı sıra Muradiye Belediyesi Eşbaşkanı Hediye Sayıner, ipekyolu Belediye Eşbaşkanı Canan Uzunay, Tuşba Belediyesi Eşbaşkanı Hanım Akkoş, Edremit Belediye Eşbaşkanı Rabia Başak Koç, Gürpınar Belediye Eşbaşkanı Mukaddes Karakoç ve çok sayıda kadın katıldı.

'Önceki dönem projelerini hayata geçiriyoruz'

Muradiye Belediye Eşbaşkanı Hediye Sayıner, ilçenin yıllardır kayyımla yönetildiğine değinerek, kayyımların ilçeye büyük zarar verdiğini, “Biz de önceki dönem projeleri olan ve yerine kayyım atadıkları için hayata geçirilmeyen projeleri bugün bir bir devreye alarak, kadınların hizmetine açıyoruz. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Sinemxan'da ne var?

Sinemxan Kadın Yaşam Merkezi’nde Kadınlara konaklama imkanının yanısıra, bir psikolog ve sosyolog da görev alarak kadınlara profesyonel destek sağlanacak. Ayrıca merkezde El sanatları, kilim dokuma atölyesi, dikiş nakış gibi kursların yer alacağı merkezde çocuklar için de oyuncak evi kuruldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri