VİDEO- Ayçiçek tarlalarında görsel şölen

Erzincan'ın Tercan ilçesindeki ayçiçek tarlaları, sarının en güzel tonlarıyla kartpostallık manzaralar oluşturuyor ve fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı haline geliyor

AMİDA HABER- Erzincan'ın Tercan ilçesindeki ayçiçek tarlaları, sarının en güzel tonlarına bürünerek kartpostallık manzaralar oluşturdu. Yoldan geçen vatandaşları mest eden bu muhteşem görsellik, drone ile havadan görüntülenerek fotoğraf tutkunlarının da ilgi odağı haline geldi.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Serkan Kütük, Erzincan'da ayçiçek tarlalarının sayısının arttığını belirtti. Kütük, özellikle Çayırlı ve Tercan ilçelerinde ayçiçeği ekim alanlarının yaygınlaştırıldığına dikkat çekerek, “Son yıllarda aromatik bitkilerin Erzincan'da üretimini yaygınlaştırmakla beraber ayçiçek ekiliş alanları da artmaktadır. Ayçiçek ekiliş alanları özellikle Çayırlı ve Tercan ilçeleri başta olmak üzere Erzincan'da yaygınlaştırılıyor. Alanlarımız da gitgide artıyor.” şeklinde konuştu.

Kütük, ayçiçek tarlalarının Nisan ayının 1 ila 15'i arasında ekildiğini ve Ağustos ayının ilk haftasında hasat edileceğini söyledi.

Yoldan geçerken fotoğraf çekilmek için ayçiçek tarlalarının yanında duran vatandaşlar ise Erzincan'da bu kadar çok ayçiçek tarlası olduğunu bilmediklerini ve tarlaların oldukça güzel göründüğünü ifade ettiler. Ayçiçek tarlaları, sunduğu eşsiz manzaralarla hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri