Yıllardır bitmeyen tartışma: Antep mi, Siirt mi?

Antep fıstığı ile Siirt fıstığı ile ilgili tartışmalar devam ederken Siirt bir adım öne geçerek "Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali" gerçekleştirdi.

AMİDA HABER – Bölgede Antep Fıstığı kadar lezzetli olan Siirt fıstığının yeteri kadar tanıtılmadığından yakınan çiftçinin yüzünü festivaller güldürdü. Siirt fıstığının piyasada hak ettiği değeri görebilmesi için artık "Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali" düzenleniyor.

Yapılan değerlendirmelere göre, Siirt fıstığının daha çok çerez olarak tüketilmeye uygun olduğu Antep fıstığının da çerezin yanı sıra gıda sanayide de kullanıldığı belirtiliyor.

Fıstık hasadı yapıldı

Siirt Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Tillo ilçesine bağlı İkizbağlar köyünde gerçekleştirilen festival kapsamında Siirt fıstığının hasadı yapıldı.

Vali Kemal Kızılkaya, Siirt fıstığının tarımsal üretim yapan ailenin doğrudan ya da dolaylı geçim kaynağı haline geldiğini belirterek, “Siirt fıstığının oluşturduğu ekonominin memleketimizde nasıl bir çarpan etkisi yaptığını bizzat şahidiyim ve bunun her geçen gün daha da artması için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

Üretici memnun

Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan da devlet desteğiyle üretimin gün geçtikçe artırıldığına tanık olduklarını söyledi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Bölge Haberleri