Yüksekova’da ceviz hasadı başladı

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ceviz hasadı heyecanı yaşanıyor. İlçe merkezine 34 kilometre uzaklıkta bulunan Bağdaş köyünün Ericik mezrasında ceviz hasadı başladı.

AMİDA HABER - Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Bağdaş köyünün Ericik mezrasında, sonbaharın gelişiyle ceviz hasadı başladı. Yıllardır bölgenin iklimine adapte edilen ceviz ağaçları, bu yıl da bol verim verdi. Bir araya gelen Abdurrahman Yılmaz ailesi, Yüksekova ilçe merkezine 34 kilometre uzaklıkta yer alan ceviz vadisinde yoğun bir şekilde çalışarak hasadı gerçekleştirdi.

Hasat çalışmalarını yerinde inceleyen Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit de, Yılmaz ailesine kolaylıklar dileyerek, bu yılın bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

“Bu yıl 5 ton ceviz bekliyoruz”

Abdurrahman Yılmaz, yıllar önce Adilcevaz’dan getirttiği ceviz fidanlarının yılların emeğiyle büyük verim vermeye başladığını belirterek, “Bu yıl yaklaşık 5 ton ceviz bekliyoruz. Ailece hepimiz çalışarak hasadı tamamlıyoruz. Zorlu bir süreçti ama başardık. Herkesin başarabileceği bir iş” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri