Avukat Özdemir: Birden fazla fail olabilir!

Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Mehdi Özdemir, Narin Güran’ın öldürülmesi olayında birden fazla failin olabileceğine işaret ederek, etkin soruşturma yapılmasını istedi.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın otopsi işlemleri Adli Tıp Kurumu’nda devam ediyor. Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Mehdi Özdemir, Amida Haber’e konuştu. Narin’in ön otopsi işlemlerinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda devam ettiğini belirten Özdemir, “Otopsi işlemleri bittikten sonra kesin ölüm sebebini hepimiz vakıf olacağız” dedi.

‘Birden fazla fail olabilir’

Narin’in bedeninin 19 gün sonra bir dere yatağında, torba içerisinde bulunduğunu hatırlatan Özdemir, şunları söyledi: “Narin’in cenazesinin gizlendiği, delillerin gizlenmesinin amaçlandığı bir yargı süreci kapsamındayız. Burada önemli olan Narin’i 19 gün süren arama çalışmalarında bilinçli delilleri kaybetme ya da saklama kastıyla bir dere yatağında bir torba içerisinde saklanmasıdır. Bu saklama sürecinde birden fazla failin olabileceği yönünde bir izlenimimiz mevcut. Kesin ölüm sebebi belli olduktan sonra, birden fazla failin ortaya konulması ve gerçek failin cezalandırılması için etkin bir yargılama sürecinin devam etmesi gerekiyor.

‘Takipçisi olacağız’

Özdemir, 21 Ağustos’tan bu yana devam eden süreci takip ettiklerini belirterek şunları söyledi: “21 Ağustos’tan sonra yürütülen çalışmalarında soruşturmayı yürüten makamlarla irtibat halindeydik. 19 gün boyunca bu diyalog devam etti. Bugünden sonra ‘kasten insan öldürmenin’, ‘planlayarak, tasarlayarak işlenmesi’, ‘delillerin gizlenmesi’ suçundan yargılama faaliyetine doğrudan müdahil olacağız.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri