Bakanlık açıkladı: Diyarbakır’ın meşhur ciğercisinde ‘hile’ çıktı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada hile yapan onlarca firmaya ait ürünleri ifşa etti. Listede Diyarbakır’ın meşhur ciğercisi de bulunuyor.

AMİDA HABER – Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayınladı. Diyarbakır’dan da firmaların olduğu listede maliyeti düşürmek ve daha fazla kazanç elde etmek için başvurulan hileler yer aldı.

56 farklı ürün tespit edildi

Bakanlık, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş 56 farklı ürün tespit ettiğini duyurdu. Bu kapsamda taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş 463 farklı ürün tespit edildi. Bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde bitkisel yağ yer alması ile söz konusu ürünlere kanatlı eti karıştırılması gibi birçok uygunsuzluk belirlendi. Bazı ürünlerde tek tırnaklı eti tespit edildi.

Bakanlık açıkladı

Bakanlık uygulamayla ilgili şu bilgiyi paylaştı, “Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun’unun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır” ifadelerine yer verdi.

Diyarbakır’ın meşhur ciğercisi de var

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın herkese açık internet sitesinde yayınladığı listede yer alan Diyarbakır firmaları ve gıdaya yaptıkları işlemler yer aldı. Listede ciğer kebabı ile meşhur bir işletmenin olması dikkat çekti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (26)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri