Bingöl onu bekliyor: O tatilde!

Güzellik yarışmasında Türkiye birincisi seçilen İdil Bilgen, 1 ayı dolmasına rağmen görevine başlamadı. ABD’de tatilde olduğu ortaya çıkan Bilgen bugün yaptığı açıklama ile eleştirilere yanıt verdi.

AMİDA HABER - Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan ve Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması’nda Türkiye Güzeli seçilen İdil Bilgen, Sağlık Bakanlığı'nın 118’inci dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurasında, Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki Yayladere Toplum Sağlığı Merkezi’ne atandı. Bilge, 9 Eylül tarihinde başlaması gereken görevine başlamadı.

Mazeret dilekçesi vermedi

15 gün içinde İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurarak göreve başlaması gereken İdil Bilgen’in başvuru süresi geçti. Bilgen’in bu sürede herhangi bir başvuru yapmadığı, göreve başlayabilmesi için İl Sağlık Müdürlüğü’ne iki ay içinde mazeret dilekçesi vermesi gerekiyor. Bilgen’in belirtilen sürede mazeret dilekçesi vermemesi durumunda 6 ayda bir yapılan, bir sonraki Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasına başvuru yapabilecek.

ABD’deydi

Bilgen, gündemde bu kadar yer kaplamışken, bir açıklama yapmaması görevine başlayıp başlamayacağı merak konusu oldu. Aradan 1 ay geçmesine rağmen, nerede olduğu bilinmeyen Bilgen, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ABD'de olduğunu duyurmuştu.

Bilgen sessizliğini bozdu!

Miss Turkey yarışmasına katılma kararını açıklayan Bilgen, “Benim de kanser üzerine araştırmalarım var. Dolayısıyla kendimi ülkemde bu platformda başarılı bir şekilde temsil edebileceğimi düşündüm” dedi.

Ayliz Duman seçilmişti

Öte yandan Miss Universe 2024 Türkiye Güzeli Ayliz Duman seçilmişti. Tescilli güzel olarak dikkatleri üzerine çeken Ayliz Duman’ın kainat güzellik yarışmasında Türkiye’yi temsil etmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri