Binlerce hekim Diyarbakır’da buluşacak: 4 gün sürecek

Diyarbakır 26-29 Eylül 2024 tarihlerinde büyük bir tıp etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Uluslararası Katılımlı Doğu Pediatri Kongresi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

AMİDA HABER - Doğu Pediatri Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü Diyarbakır'da gerçekleştirilecek olan kongreye Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 2.000 çocuk hekimi katılacak ve 7 ülkeden 186 konuşmacı ile oturum başkanı görev alacak.

Bilim dünyasının kalbi Diyarbakır'da atacak

Bilimsel yoğunluğun yüksek olacağı kongre, 4 gün boyunca bilim dünyasını Diyarbakır’da buluşturacak.

Kongrenin ilk günü, 7 ayrı kursta 72 konuşmacı sunum yapacak. Ardından 23 bilimsel oturum, 6 uydu sempozyumu, 11 sözlü bildiri oturumu ve 6 e-poster oturumu ile çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında önemli konular ele alınacak.

Ayrıca kongrede Avrupa Pediatri Akademisi ile 2, Azerbaycan Pediatri Cemiyeti ile 1 bilimsel oturum gerçekleştirilecek.

Diyarbakır'ın kültürel zenginliği tanıtılacak

Bu yıl kongre, sadece bilimsel içeriğiyle değil, aynı zamanda Diyarbakır'ın zengin kültürel ve gastronomik mirasını tanıtacak çeşitli etkinliklerle de dikkat çekecek. Katılımcılar, kongre programı dahilinde düzenlenecek şehir turları ile Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı bulacaklar.

Avrupa Pediatri Akademisi, Azerbaycan ve Nahçıvan Pediatri Cemiyetleri, Türk Pediatri Kurumu, Pediatri Uzmanlık Akademisi Derneği, Çocuk Gastroenteroloji Derneği, Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği, Sosyal Pediatri Derneği ve Neonatoloji Derneği kongrede hazır bulunacak.

Tıp dünyasının dört gözle beklediği bu önemli kongre, bilimsel içeriği ve sosyal programları ile katılımcılara dolu dolu dört gün sunmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri