Birçok ilde hava yağmurlu: Diyarbakır'da yağış var mı?

Diyarbakır'da hava sıcaklığı 40 derecenin altına inmezken birçok ilde yağışların başlaması bekleniyor. Peki Diyarbakır'da da yağış var mı?

AMİDA HABER - Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Rapora göre birçok bölgede bol yağışlar beklenirken Diyarbakır'da ise sıcaklar devam edecek. Diyarbakır'da Pazartesi'den itibaren sıcaklığın 2-3 derece düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den son tahminler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporuna göre kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu; Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya ve Samsun’un doğusu, Osmaniye'nin batısı, Hatay'ın batı ilçeleri, Ordu, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı İç Anadolu, ve Karadeniz'in iç kesimlerinde 3 ila 5 derece azalırken, Trakya'da 4 ila 6 derece artacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Diyarbakır serinlik istiyor!

Önümüzdeki 15 gün içerisinde birçok ilde bol yağışlar beklenirken Diyarbakır'a bir damla yağmur ihtimali yok. Açıklamaya göre Doğu ve Güneydoğu hariç bol yağışlar bekleniyor.

İşte Diyarbakır hava durumu

Valilik ve Belediyelerin aşırı sıcaklara karşı vatandaşların belli saatlerde dışarı çıkmamaları konusunda uyarırken Diyarbakır'da aşırı sıcaklılar bir kaç gün daha sürecek. Bugün 40 dereceyi bulan sıcaklıkların Pazartesi'den itibaren 2-3 derece düşmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri