Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Diyarbakır bu coğrafyanın garantisidir

Bakan Işıkhan, Diyarbakır’ın bölgenin garantisi ve huzurun merkezi olduğunu söyledi.

AMİDA HABER - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Diyarbakır Sur İlçe Başkanlığı’nın bir salonda yaptığı 6. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Işıkhan, bir taraftan işçisinden işverenine, gencinden yaşlısına, emeklisinden çiftçisine tüm vatandaşların sorunlarına hep birlikte çözüm ararken bir taraftan da birlik ve beraberlik şuurunu pekiştirecek yeni gönül köprüleri kurduklarını belirtti. Işıkhan, bu köprülerle Diyarbakır’ın çalışma hayatını, ekonomisini, sosyal hayatını daha da geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Diyarbakır’ın bu coğrafyanın garantisi olduğunu vurgulayan Işıkhan, Diyarbakır’ın AK Parti hizmet anlayışı sayesinde huzurun merkezi haline geldiğini belirterek, vatandaş ve devlet kurumlarıyla birlikte ülkenin, bölgenin Diyarbakır’ın gelecek güzel günleri için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi..

‘Güçlü olmak zorundayız’

Hemen güneyimizde dünya tarihinin en büyük katliamlarından biri yaşandığına değinen Bakan Işıkhan, “Bu saldırılar insanlık onuruna aykırı. Sadece o toprakları değil, tüm İslam coğrafyasını, hatta insanlığı yaralıyor. Bu bile bize gösteriyor ki, bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Bizim coğrafyamızda güçlü olmanın bedeli ağırdır. Bunu zaten Cumhurbaşkanımızın verdiği mücadeleden biliyoruz. Ama bu topraklarda zayıf olmanın bedeli çok daha ağırdır. Bakın Filistin’e, Suriye’ye, Irak’a, Lübnan’a” diye konuştu.

Diyarbakır İl Başkanı Ocak: En büyük hedefimiz Cumhurbaşkanımızı yeniden seçtirmek

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak ise konuşmasında, salonda bulunan her bir teşkilat mensubunun inandığı dava uğruna önüne çıkan engelin ne olursa olsun, o engele takılmadan hedefine doğru gideceğini söyledi. Ocak, “En büyük hedefimiz de 2028 yılında Cumhurbaşkanımızı tekrar Cumhurbaşkanı seçtirecek imkânı oluşturmaktır” dedi.
Kongre süreci, konuşmalardan sonra başladı. İlçe kongresiyle ilçe başkanı ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile delegeler belirlenecek.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri