CHP Lideri Diyarbakır’da: Kardeşlik teklif ediyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bölge gezisinin ilk durağı olan Diyarbakır’da. Özel Kadın Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

AMİDA HABER - CHP Genel Başkanı Özgür Özel beraberindeki heyetle akşam saatlerinde geldiği Diyarbakır’da Kürtçe müzikle karşılandı. Özel daha sonra konaklayacağız otele geçti.

CHP Lideri Özel, Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van’ı kapsayan bölge gezisine başladı.

Kürt meselesine çözüm tartışmalarının yoğunlaştığı bir dönemde bölge illerine ziyarette bulunan Özel, başta STK’lar olmak üzere bölgenin önde gelen isimleri ve vatandaşlarla görüş alışverişinde bulunacağı ifade edildi.

Basına kapalı toplantı devam ediyor

Radison Blu Otel’de Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya gelen Özel, kadınların konuşmalarından bol bol not aldığı öğrenildi.

Özel: Kardeşlik teklif ediyorum

Toplantı devam ederken Özel sosyal medya hesabından, “Demokrasi teklif ediyorum, kardeşlik teklif ediyorum...Cumhuriyet Halk Partisi burada. Aklı da ruhu da bedeni de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde. Biz, bu ülkenin kurucu partisi olarak kurduğumuz yerdeyiz ve bu ülke için her şeyi, hep birlikte, burada yapmayı teklif ediyoruz” paylaşımı yaptı.

Diyarbakır’da konuşan Özgür Özel’in konuşmalarından satır başları:

KADES uygulamasına Kürtçe’nin eklenmesini önerdi

Narin cinayeti

Aylar sonra iddianame hazırlandı. Ancak Narin neden katledil bu durum yok. Gerçek ailesi olan Türkiye’ye sabır diliyorum.

Bahçeli’nin açıklamaları

Herkes neyin ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Eğer sayın Bahçeli’nin söylediği söz bir kişiye af, ona verilecek bir kürsü, lağvedilecek bir örgütse, barışa giden, göz yaşlarını durdurmamaya yönelik, Türkiye’nin gelişimine engel olan bu sürecin ortadan kalkması için, terör örgütünün ortadan kalkması için, barış içinde kucaklaşması için engel olmayacağız.

Kimin sözü varsa kıymetlidir. Bir kişinin konuşması ile sorun bitmez. Kimse Türkiye’de Kürt sorunu yoktur diyemez. Kürt sorunu vardır tamda şuradadır. Kürtlerin sorunu var mı yok mu devlet karar veremez, Kürtler buna karar verir. Kürtler sorun kalmadı diyene kadar vardır demektir. Elimizden gelen katkıyı ifade etmeye devam edeceğiz. Terörün varlığı tüm Türkiye’nin sorunudur, Kürtlerin de sorunu sadece Kürtlerin değil, Türkiye’nin sorunudur. Bunu çözmedikçe bu sorun devam edecek. Diyarbakır’daki umudu görüyoruz. Bir kez daha bir süreç süreci yürütülürse bir kez daha başarısızlık olursa geçmişte yaşadıklarımızın daha fazlasını yaşatabilir. Son derece dikkatli olmak zorundayız. Kürtlerin yaşadığı sorunları bir kişinin mecliste konuşması ile değil, 86 milyonun temsilcisinin parlamentoda katılımı ile çözülür. Alelacele yapmaya çalıştığı süreç riskler barındırmakta.

Yeni Anayasa meselesi

Mevcut Anayasaya uyulmadıkça, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararları kabul edilmedikçe biz Anayasa çiğneyenlerle bir arada olmayız. Samimiyet olursa varız, yoksa yer almayız.

‘Kürtlere devlet vaat ediyorum’

Kürtlere devlet vaat ediyorum sözümü farklı yerlere çekenler oldu. Kendilerini bu ülkede eşit vatandaş hissettikleri, Türkiye Cumhuriyeti sahibi olduklarını hissettiklerinde bu sorun çözülür.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri