Daha önce aranmıştı: Narin’in bedeni o dereden çıktı

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ın cesedi köyün altından geçen Eğertepe Deresi’nde bulundu.

AMİDA HABER - 8 yaşındaki Narin Güran, Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ne bağlı Tavşantepe Köyü’nde 21 Ağustos’ta kaybolmuştu. 19 gündür dağ taş aranan Narin’e ulaşılamamış, amcası S.G, aracındaki DNA izleri nedeniyle tutuklanmıştı.

Dere daha önce aranmıştı

8 yaşındaki Narin Güran’dan sabah saatlerinde kötü haber geldi. Canlı bulunması için dualar edilen Güran’ın cansız bedeni Tavşantepe Köyü’nün hemen altından geçen Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Narin’in bedeninin konulduğu çuvalın içine ayrıca taş konulduğu da iddia edildi.

Eğertutmaz Deresi’nde daha önce de aramalar yapılmış, ancak Narin’e ait bir iz bulunamamıştı. Narin’in bedeninin derenin içindeki balçık nedeniyle mi bulunamadığı yoksa sonradan mı dereye atıldığı araştırılıyor.

Serra Bucak: Takipçisi olacağız

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak da Narin Güran ile ilgili açıklama yaptı. Bucak, "Ne yazık ki 19 gün süren aramaların sonunda Narin’i sağ salim bulamadık. Çok üzgünüm! Çocukları koruyamadığımız ve ailelerine gerekli bilinç ve farkındalığı veremediğimiz bu sistem ve anlayış içerisinde büyüyemeden elimizden kopup giden çocuklar var ve ne yazık ki o çocukların göz ardı edilen yaşam hakları var! Sorumluların en ağır şekilde yargılanmaları ve adaletin sağlanması gerekiyor. Yerel yönetimler, çocuk hak örgütleri ve kadın örgütleri ile beraber bu davanın takipçisi olacağız" dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri