DEM Parti’den Demirtaş hamlesi: Edirne’ye gidecekler!

MHP liderinin başlattığı ‘normalleşme’ süreciyle ilgili tartışmalar devam ederken, DEM Parti eş başkanlarının önümüzdeki günlerde Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edeceği öğrenildi.

AMİDA HABER – MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “merhabası” ile başlayan “normalleşme” sürecinde aktörlerden peş peşe mesajlar gelmeye devam ediyor.

Tartışmalar devam ederken, DEM Parti’den üst düzey bir heyetin yaklaşık 8 yıldır cezaevinde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmesi bekleniyor. Demirtaş ile ‘yeni sürecin’ konuşulacağı, değerlendirmelerinin kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi. Ziyaretin iki gün içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Bakırhan da yer alacak

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın da Demirtaş’ı ziyaret edecek heyette yer alması bekleniyor.

Selahattin Demirtaş, 31 Mayıs’ta 14 Mayıs seçimlerinin ardından yaptığı özeleştiriyle seçmenlerden özür dileyerek, aktif siyaseti bıraktığını ancak mücadelesini cezaevinden sürdüreceğini açıklamıştı.

Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk, Demirtaş’ın siyaseti bırakma kararını doğru bulmadığını söylemişti.

Demirtaş aktif siyasete geri dönecek mi?

Cumhur İttifakı tarafından ortaya atılan ‘yeni süreç’ ile ilgili Demirtaş’ın neler söyleyeceği merak ediliyor. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Demirtaş’ın tutsak olduğu bir ülkede böyle bir anayasa yapabilir misiniz?" demişti.

‘Yeni Süreç’ ile ilgili değerlendirmeleri merak edilen Demirtaş’ın aktif siyasete tekrar dönüp dönmeyeceği de tartışılan konulardan biri.

Tanrıkulu da ziyaret etti

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bugün Edirne’de cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş ile Selçuk Mızraklı’yı ziyaret ettiğini, sağlık ve morallerinin iyi olduğunu sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Tanrıkulu, Demirtaş’ın ‘yeni süreç’ ile ilgili değerlendirmelerde bulunup bulunmadığı ile ilgili bilgi paylaşmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri