Dicle Üniversitesi’nde özel merkez: 272 aile tedavi oluyor

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nde açılan Dudak Damak Yarığı Yenidoğan Ortodonti Merkezi, doğuştan dudak ve damak yarığı olan çocuklara kapsamlı tedavi hizmeti sunuyor.

AMİDA HABER- Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nde bu yıl hizmete giren Dudak Damak Yarığı Yenidoğan Ortodonti Merkezi, doğuştan dudak ve damak yarığı olan çocukların tedavisinde önemli bir rol üstleniyor. Merkez, 17 Ocak'ta açılarak Diyarbakır ve çevre illere hizmet vermeye başladı.

272 Aile Merkeze Başvurdu

Dünyanın en yeni merkezlerinden biri olan Dudak Damak Yarığı Yenidoğan Ortodonti Merkezi’ne Diyarbakır, Şanlıurfa, Şırnak, Adıyaman, Gaziantep, Mardin, Batman, Siirt ve Bingöl gibi çevre illerden toplam 272 aile başvurdu. Merkezde, bu çocukların tedavileri sürdürülmekte, bazıları ise tedavi sürecini tamamladı.

Prof. Dr. Belgin Gülsün: "Umut Olmak İçin Açtık"

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belgin Gülsün, merkezin, doğuştan dudak damak yarığı olan çocuklara umut olmak amacıyla açıldığını belirtti. Gülsün, bu çocukların sosyal hayata uyum sağlamaları ve diğer çocuklarla arasındaki farkların ortadan kaldırılması amacıyla merkezi kurduklarını ifade etti.

Uzun Süreli Tedavi ve Yüksek Başarı Oranı

Merkezde, bebeklerin doğumdan itibaren tedavi sürecinin başladığını ve tedavinin hastanın durumuna göre 20 yaşına kadar sürebileceğini aktaran Gülsün, "Ameliyat öncesinde tedaviler ve şekillendirmeler yapıyoruz. Ameliyatın başarı oranı yüzde 100. Yarık kısımlar tedaviyle yaklaştırılıyor ve birleştiriliyor" dedi. Merkez, bölge için önemli bir tedavi üssü olarak görülüyor.

Tedavi Süreci ve Ailelerin Destekleri

Bingöl'den gelen anne Nazlıcan Çağrıbay, çocuğunun damak dudak yarığı nedeniyle tedavi sürecine dair deneyimlerini paylaştı. Çağrıbay, merkezin sağladığı motivasyon ve destek sayesinde moral bulduğunu, tedavi sürecinin zorlayıcı olmasına rağmen umutlu olduğunu belirtti. Songül Dağ ise, çocuğunun dudağındaki yarık nedeniyle merkezden büyük fayda sağladıklarını ve çocuğunun iyileştiğini söyledi.

Bölgeye Önemli Bir Hizmet

Prof. Dr. Belgin Gülsün, merkez sayesinde ailelerin artık çocuklarını batı illerine götürmek zorunda kalmadığını ve SGK ödemeleriyle ailelere mali yük getirilmediğini belirtti. Merkez, bölge halkına kapsamlı bir sağlık hizmeti sunarak tedavi sürecini daha erişilebilir hale getiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri