Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde Röntgen Skandalı: Hastalar Mağdur, Çözüm Yok!

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde yaşanan röntgen cihazı arızası hastaları çileden çıkardı. Uzun zamandır çözüm bekleyen hastalar, yetkililerden acil adım bekliyor!

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde Röntgen Skandalı: Hastalar Mağdur, Çözüm Yok! Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde yaşanan röntgen cihazı arızası hastaları çileden çıkardı. Uzun zamandır çözüm bekleyen hastalar, yetkililerden acil adım bekliyor!

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde yaşanan röntgen cihazı arızası, vatandaşları mağdur etti. Röntgen çektirmek için günlerdir bekleyen hastalar, bu duruma isyan etti. Hastane yetkililerinin sorunu çözmek için herhangi bir adım atmaması ise tepkilere neden oldu.

Başka hastanelere yönlendiriliyorlar

Hastalar, röntgen cihazlarının arızalanmasının yeni bir durum olmadığını ve yaklaşık 3 aydır devam ettiğini savunuyor. Bu süre zarfında yetkililerin sorunu çözmek için herhangi bir girişimde bulunmaması ise hastaları çileden çıkardı.  Röntgen çekimi için Dicle Üniversitesi başta olmak üzere çeşitli hastanelere yönlendirilen hastalar, bu durumun da ek bir mağduriyet kaynağı olduğunu belirtiyor. Diğer hastanelerde de yoğunluk olması nedeniyle röntgen çekimi için uzun süreler beklemek zorunda kalan vatandaşlar, yetkililerden acil çözüm bekliyor.

‘Vatandaş tedavi olamadan geri gidiyor’

Çocuğunu tedavi ettirmek için sabahın erken saatlerinde hastaya gelen Cihan Güneş isimli vatandaş, yaşanılan mağduriyeti Özgür Haber’e anlattı. Güneş şunları kaydetti;

“Röntgen filimi bozulmuş. Yani Diyarbakır gibi bir yerde bu tür eksiklerin olması gerçekten çok ayıp bir şey. Bizim yetkililerden ricamız bu sorunun biran önce çözülmesi. Sabah erken saatlerden beri röntgen çekmek için bekliyoruz. Ancak hiçbir gelişme olmadı. Birçok hasta sistemin bozuk olması nedeniyle tedavilerini olmadan evlerine geri döndüler.

‘Diyarbakır’a hiç yakışmıyor’

Buradaki yetkililer yaşanan mağduriyetin üzerinde durmuyorlar. Bizde ne yapacağımızı bilemiyoruz. Öyle bekliyoruz ama tedavimiz olur mu olmaz mı onu da bilmiyoruz. Çocuğumun dişi ağrıyor. Çocuk acılar içinde kıvranıyor ancak biz kaç gündür röntgen çekebilmek için bekliyoruz. Öğrendiğimiz kadarıyla bu sorun Kurban Bayramı’ndan önce başlamış. Bizden daha önce hastaneye gelen bazı hastalar, cihazların 3 aydır bozuk olduğunu söylüyorlar.  Yani gerçekten Diyarbakır gibi metropol bir şehirde bu eksiklik çok ayıp bir şey. Yetkililerin bir an önce bu duruma el atıp vatandaşların yaşadığı mağduriyeti gidermeleri gerekiyor.”

‘Yaşanan durumun kimsenin umurunda değil’

İsmini vermek istemeyen başka bir vatandaş ise şunları kaydetti; "Diş ağrısı çekiyorum ve röntgen çektirmem gerekiyor. Sabah erken saatlerde buraya geldim ama röntgen cihazlarının arızalandığını öğrendim. Yetkililer bize Dicle Üniversitesi veya kentteki diğer hastanelere gitmemizi söylüyor. Fakat buralarda da sıra çok uzun. Yaşanan durumun kimsenin umurunda değil.  Hastalar ne yapacak? Nasıl tedavi olacak bilmiyor.”

‘Bayram acı çekmekten bana zehir oldu’

Bayram tatili öncesinden bu yana diş ağrısı çektiğini ancak bir türlü tedavi olamadığını vurgulayan bir diğer vatandaş ise "Kurban Bayramı'ndan önce diş ağrısı çekmeye başladım. Artık dayanılmaz bir hale gelince Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne gittim. Fakat röntgen cihazının arızalandığını öğrendim. Bayram bana zehir oldu sevinç yerine acı çekmek zorunda kaldım. Yetkililer bizleri başka hastanelere yönlendiriyor. Oralarda da durum hiç iç açıcı değil. Büyük bir yoğunluk var. Vatandaş mağdur oluyor ama kimse kılını kıpırdatmıyor. Neredeyse 20 günden fazladır diş ağrısı çekiyorum ama bir türlü tedavi olmadım. Bu nasıl bir iştir. Yetkililere sesleniyoruz. Lütfen kendinizi bizim yerimize koyun. Biraz empati kurun ve biran önce yaşanan bu skandalı ortandan kaldırın” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri