Diyarbakır: ‘Aldattı’ dedi indirim istedi, mahkeme affetmedi!

Diyarbakır’da öldürdüğü eşinin eşinin kendisini aldattığını iddia eden Mehmet B.’nin iddiasını mahkeme kabul etmedi. İndirime gitmeyerek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

AMİDA HABER - Olay Diyarbakır’ın Hantepe Mahallesi’nde meydana geldi. Evli olduğu Süreyya B.’yi pombalı tüfekle öldürüp, cinayet esnasında evde olan baldızı ile yeğenini de yaralayan Mehmet B.’ye mahkeme ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Eşinin kendisini aldattığını iddia eden Mehmet B., cezanın bozulması için İstinaf Mahkemesi’ne başvurdu.

Mahkeme cezayı bozmadı

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre, İstinaf Mahkemesi sanığın cezadan kaçmak için aldatma iddialarını ortaya attığı, iddiaların soyut olduğunu belirterek, cezayı bozmadı.Mahkeme, sanık hakkında “iyi hal” ve “tahrik indirimine” gitmedi. yerel mahkeme kararının usul ve yasaya uygun olduğunu, delillerin hukuka uygun elde edildiğini, vicdanî kanının dosyadaki delillerle uyumlu olarak kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığını ve hukuka aykırılık bulunmadığını ifade etti.

Dosya kesin kararın verilmesi için Yargıtay’a gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri