Diyarbakır Barosu’ndan ‘Narin’ ile ilgili yeni açıklama

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren: Narin’in kimliğini abisi teslim etti

AMİDA HABERDiyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolduktan 19 gün sonra cenazesi Eğertutmaz Deresi’nde gömülü bulunan 8 yaşınaki Narin Güran cinayeti ile ilgili Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren yeni bir açıklama yaptı.

'Kimliği torbada değildi'

Kimi basın yayın organlarında Narin’in kimliğinin de cenazesinin olduğu torbada çıktığına yönelik çıkan haberleri yalanlayan Eren, “Narin’in kimliği otopsinin yapıldığı gece Adli Tıp kurumuna gelen Narin’in abisi Baran tarafından soruşturma savcılarına teslim edildi. İddia edildiği gibi torba içerisinde değildi” dedi.

Eren sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu değerlendirmelerde bulundu: “Narin’in soruşturma sürecini büyük bir titizlikle takip ediyoruz. Baromuzun oluşturduğu komisyon çalışmalarını özenle sürdürmektedir. Kamuoyunun bir an önce fail/lerin hak ettikleri cezayı alması konusundaki haklı beklentisinin farkındayız. Bu beklenti ile kamuoyunun ve basının dosyaya olan ilgisini soruşturma süreci açısındna çok değerli buluyor ve önemsiyoruz. Ancak gerçek olmayan ve yine bir çok yerde paylaşılan bu ve benzeri bilgilerin soruşturma sürecine bir faydası olmayacağınıda belirtmek istiyorum. Doğru bilgilendirme için zaman zaman bu ve benzeri yanlış bilgileri düzeltme gereksinimi duyuyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri