Diyarbakır Barosu’ndan tepki: İşkence meşru olamaz

Diyarbakır Barosu, İstanbul’da silahlı saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Şeyma Yılmaz’ın ailesine başsağlığı diledi. Baro, katil zanlısı Yunus Emre Geçit’e yapılan muameleyi de eleştirdi.

AMİDA HABER - Polis memuru Şeyma Yılmaz’ı şehit eden 19 yaşındaki Yunus Emre Geçit’e çöp poşeti giydirilmesi, hayvan aracında taşınması ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Bölge baroları olayla ilgili peş peşe açıklama yaptı. Diyarbakır Barosu da, sanık Yunus Emre Geçit’e çöp poşeti giydirilmesi ve hayvan aracında taşınmasının eleştirerek şunları ifade etti: “Kamuoyuna yansıyan haber içeriklerinde, İstanbul ilinde polis memuru Şeyma Yılmaz'ın öldürülmesi olayında şüpheli olan bir şahsın insanlık onuru ile bağdaşmayan uygulamalara maruz bırakıldığı görülmektedir.”

Aileye başsağlığı dilendi

Yaşamını yitiren polis memuru Şeyma Yılmaz'a Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığının dilendiği açıklamada şu ifadelere ver verildi: “Şüpheli şahsa yönelik gözaltı süresince uygulanan muamele işkence/ kötü muamele mahiyetindedir. İşkence ve kötü muamele hiçbir şekilde ve hiçbir koşulda kabul edilemez. Hiçbir istisna hal işkenceyi meşru ve haklı kılmaz. Hukuk devleti ilkesinin gereği olarak belirli bir suç şüphesi altında bulunan kişilerin, insanlık dışı ve kötü muamele yasağını ihlal edici nitelikte uygulamalara maruz bırakılması aska kabul edilemez.”

Baro, sorumlular hakkında adli ve idari soruşturma başlatılması gerektiğini belirtti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri