Diyarbakır Barosu'nun yeni başkanı belli oldu

Diyarbakır Barosu’nun 49’uncu Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Abdulkadir Güleç yeni başkan olarak seçildi.

AMİDA HABER - Dün başlayan Diyarbakır Barosu'nun 49’uncu Genel Kurulu, ikinci gününde devam etti. Sabah saatlerinde üç başkan adayı için başlayan oy verme işlemi akşam saatlerine kadar devam etti.

Baro başkanlığı için Abdulkadir Güleç, Barış Yavuz ve Cengiz Baysal’ın yarıştığı oylamada, en fazla oy alan Güleç, yeni başkan olarak seçildi.

Güleç 1055 oyla seçildi

Diyarbakır Baro’su başkan seçiminde 2401 üyeden, 1829’u oy kullandı. 1815 oyun geçerli 14 oyun da geçersiz sayıldığı seçimde, Av. Abdulkadir Güleç geçerli oyların 1055’ni alarak başkan olarak seçildi. Diğer adaylar Barış Yavuz, 697 oy alırken üçüncü aday Cengiz Baysal ise 26 oyda kaldı.

​​​​​​​

Av. Abdulkadir Güleç kimdir?

Av. Abdulkadir Güleç, 1971 yılında Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde doğdu. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Güleç, 1998 yılından beri Diyarbakır’da serbest avukatlık yapıyor. Baro içinde aktif çalışan Güleç, yönetimde etkili bir isim olarak biliniyor.

2006-2008 döneminde Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Güleç, 2012-2014 döneminde Denetleme Kurulu Üyesi ve 2018-2021 döneminde Türkiye Barolar Birliği Delegesi olarak çeşitli görevler üstlendi.

Baro başkanlığına hukukun üstünlüğü ve avukat haklarını ön planda tutan bir vizyonla aday olduğunu belirten Güleç, Kürt sorununun çözümü ve anadilde eğitim gibi hakların anayasal güvenceye alınmasını savunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri