Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı: Yasayı uygulamayacağız

Sokakta yaşayan köpekleri 'uyutmanın' yolunu açan kanun teklifi gündemdeki yerini korurken, Diyarbakır Belediyesi Eş başkanı Serra Bucak'tan yeni bir açıklama geldi.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Serra Bucak sosyal medya hesabından Kamuoyunda ‘köpeklere ötanazi düzenlemesi’ olarak bilinen ve kanunlaşan tasarıyı uygulamayacaklarını duyurdu.

Serra Bucak yaptığı paylaşımda "Belediyelerimizde bu yasayı uygulamayacağız! Hayvanların yaşam hakkını sonuna kadar savunacağız." ifadelerini kullandı.

"Sokakta yaşayan hayvanlara kısırlaştıracağız"

Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ise yaptığı açıklamada “Sokakta yaşayan hayvanları önce toplayıp, kısırlaştırıp ve hastalığı varsa tedavi edip ardından yaşam alanlarına kavuşturacağız.” dedi.

Büyükşehir açıklama yaptı

Büyükşehir’in açıklamasında şöyle denildi: “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak sokakta yaşayan hayvanlara dönük şimdiye kadar izlemiş olduğumuz politikayı uygulamaya devam edeceğiz. Bu kapsamda, sokakta yaşayan hayvanları önce toplayıp, kısırlaştırıp ve hastalığı varsa tedavi edip ardından yaşam alanlarına kavuşturacağız.

Kentte ve kırsaldaki bütün canlıların yaşam hakkını esas alan ve ekosistemi bir bütün olarak gören bir anlayışla, bu bütünlüğü hedefine koyan merkezi dayatmalara karşı canla başla çalışmaya devam edeceğiz.”

Silvan Belediyesi tepki toplamıştı

Diyarbakır’ın Silvan ilçe Belediyesi ekipleri meclisten çıkan ve sokak hayvanlarının barınaklara alınıp uyutulmasını da öngören kanunun yasallaşmasıyla ilçedeki köpekleri toplamaya başlamıştı.

Tepkilerden sonra bir açıklamaya yapan Silvan Belediye Eş Başkanları, sokak köpeklerinin toplatılma şekli ve açıklamaya verilen tepki üzerine, özür yazısı yayınladılar.

Haber: Hasan Kösen

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (21)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri