Diyarbakır bu iddiayı konuşuyor: ‘Aile meclisi’ mi karar aldı?

Diyarbakır’da cinayete kurban giden Narin Güran’ın ölümünden sonra gözaltına alınan şüphelilerin hiç birinin konuşmaması akıllara ‘aile meclisi kararı’ şüphesini getirdi.

AMİDA HABER - Narin Güran, Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Köyü’nde 21 Ağustos’ta kayboldu. Anne Yüksel Güran’ın iddiasına göre, Kuran Kursu’ndan sonra kuzenleri ile oynamaya giden küçük kızdan akşam 20.00’ye kadar haber alınamayınca, jandarmaya haber verildi. 19 gün boyunca köyde, dağ taş arandı ancak Narin’e ait hiçbir iz bulunamadı.

Amca tutuklandı

Narin Güran’ın amcası aynı zamanda köy muhtarı olan Salim Güran, aracında Narin’e ait DNA izleri bulunduğu için “kasten insan öldürmek”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

24 kişi gözaltında

8 yaşındaki Narin’in cansız bedeni 9 Eylül Pazar günü köyüne sadece 1 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Narin’in bedeni bulunmasın diye 20 kilo ağırlığında kayalarla kapatılarak kamufle edilmişti. Cenaze bulunduktan sonra Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayı genişletti. Aralarında anne Yüksel Güran, baba Arif Güran ile 3 amca ve 2 ağabeyin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

İmam bırakıldı

Narin kaybolduğu saatlerde telefonunun kapalı olduğu tespit edilen köy imamı jandarma ifadesinin ardından çıkarıldığı Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’ndan serbest bırakıldı.

Şüpheliler ağız birliği yaptı

Şüphelilerden Nevzat Bahtiyar, Narin Güran’ın bedenini amcası Salim Güran’ın kendisine gömmesi için verdiğini, kendisinin de dere kenarına gömdüğünü itiraf ettikten sonra tutuklandı. Anne, baba, ağabey ve amcaların da aralarında olduğu 23 şüphelinin Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’ndaki ifade işlemleri devam ediyor. Şüphelilerin yarın savcılığa çıkarılması bekleniyor. Ancak şu ana kadar, anne ve babası da dahil hiçbir şüphelinin cinayet ile ilgili “bilgi sahibi” olmadığını söylediği öğrenildi. Şüphelilerin ağız birliği içerisinde “görmedim, bilmiyorum” cevapları akıllara “aile meclisi” şüphesini getirdi.

Karar mı alındı?

Yetkili makamlar, 3 gündür gözaltında olan hiçbir şüpheliden cinayetin neden ve nasıl işlendiği ile ilgili itiraf gelmemesi üzerine “aile meclisinde konuşulmaması kararı mı alındı?” sorusu üzerine yoğunlaşmaya başladı. Gözaltında, şüpheliler için farklı sorgu teknikleri denenmesine rağmen, henüz sonuç alınamadığı öğrenildi. Şüpheler, aile içerisinde cinayet ile ilgili bir karar alındığı, bu nedenle aile bireylerinin uyum içerisinde ifade vermesi yönünde hareket ettikleri üzerine yoğunlaştı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri