Diyarbakır Büyükşehir turizm için ortak koordinasyon kararı aldı

Diyarbakır’da "Turizm Deneyimi Paylaşımı ve Ortak Strateji Belirleme" toplantısı düzenledi.

AMİDA HABER – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü, kentin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve ortak turizm politikası belirlemek amacıyla ilçe belediyeleri ile birlikte "Turizm Deneyimi Paylaşımı ve Ortak Strateji Belirleme" toplantısı yaptı.

Kültür ve Kongre Merkezinde iki oturum halinde düzenlenen toplantının ilk oturumunda, turizm çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Ayrıca İmar Daire Başkanlığı’na bağlı Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) Şube Müdürlüğünün çalışmaları hakkında kısa bir bilgilendirme yapıldı.

Ortak koordinasyon kararı alındı

İkinci oturumda ise ilçelerin turizme yönelik öneri, eleştiri ve görüşleri paylaşıldı. Bu kapsamda ortak bir koordinasyon kurulmasına karar verildi.

Toplantının açılışında konuşan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Çağla Sanay, kentte keşfedilmeyi bekleyen ve keşfedilmesi gereken birçok değerin olduğunu belirterek, kenttin bu konuda birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi.

Sanay, amaçlarının kültür ve turizm alanındaki arkadaşlarla bir araya gelip bu koordinasyonu daha iyi bir şekilde yürütmek olduğunu belirterek, turizm alanında Büyükşehir Belediyesinin sekretarya olarak görev yürüttüğünü, bundan sonra da bu görevin süreklilik arz edeceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri