Diyarbakır Büyükşehir’den engellilere yeni şarj istasyonları

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların akülü araçlarını şarj etmeleri için kentin farklı bölgelerine iki yeni şarj istasyonu daha kurdu.

AMİDA HABERDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerine devam ediyor.

Hızlı şarj avantajı

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Dağkapı Meydanı ve Ofis Sanat Sokağında hizmete açılan Büyükşehir Belediyesine ait Halk Lokantasının yanında akülü araç şarj istasyonu kuruldu. Bu sayede akülü araç kullanan engelli vatandaşlar, dışarıda zaman geçirirken priz, elektrik veya şarj cihazına gerek duymadan araçlarını ücretsiz ve hızlı bir şekilde şarj edebilecek.

‘Her kesime hitap edeceğiz’

Çalışmaları hakkında bilgi veren Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Değirmenci, ortak bir yaşamı paylaşmanın gereklerini bilerek her kesimden yurttaşa hitap etme düşüncesiyle oluşturulan engelli politikalarını hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.

‘Şarj istasyonları bizler için daha iyi oldu’

Diyarbakır Ortopedik Engelliler Gücü Spor Kulübü Başkanı Nizamettin Karaçam, Büyükşehir Belediyesinin engellilere yönelik önemli hizmetler verdiğini söyledi.

Karaçam, “Çoğu engelliler, evden çıktıktan sonra yolda şarjları bittiği zaman mahsur kalıyor. Bu yüzden vatandaşlardan destek almak zorunda kalıyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde akülü şarj istasyonlarını arttırmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri