Diyarbakır Büyükşehir’den öğrencilere yangına müdahale eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından İtfaiye Haftası kapsamında Bismil ilçesinde öğrencilere yangına müdahale eğitimi verildi.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 25 Eylül-1 Ekim arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla acil durum anında ve sonrasında yapılacaklara yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler düzenliyor.

Bismil ilçesindeki bir okulda düzenlenen eğitim programında öğrencilere yangına müdahale konusunda teorik bilgiler verildi. İtfaiyeciler, yangın anında 112 Acil Çağrı Merkezi hattının aranması gerektiğini belirterek, öğrencilere yangında alınacak tedbirler konusunda sunum yaptı.

İtfaiye personeli, öğrencilere, yangın önleyici tedbirleri, yangın anında yapılması gerekenleri, yangın söndürme tekniklerini, yangın söndürme ekipmanlarını, itfaiye araçlarının görevlerini ve temel yangın bilgilerini anlattı.

Uygulamalı yangın söndürme eğitimi

Öğretmenler ve öğrencilere, itfaiyeciler eşliğinde yangın söndürme ve yangına müdahale eğitimi verildi. İtfaiyenin araç ve gereçlerini tanıtan itfaiyeciler, yangına müdahale aşamalarını uygulamalı olarak gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri