Diyarbakır Dicle Üniversite’sinde afet eğitimleri başladı

Dicle Üniversitesinde öğrencilerin olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale getirilmesi amacıyla eğitim verilmeye başlandı. Eğitimler Üniversitenin deneyimli arama kurtarma ekibi DÜAK tarafından yürütülüyor.

AMİDA HABERDicle Üniversitesi DÜAK eğitmenleri, öğrencilere deprem, sel, yangın gibi çeşitli afet türleri hakkında hem detaylı bilgi sunuyor hem de acil durum çantası hazırlama, güvenli bölgeleri belirleme, tahliye planları oluşturma ve afet sonrası ilk yardım gibi konularda pratik uygulamalar yapıyor.

Eronat: Hedefimiz doğrultusunda atılmış önemli bir adım

Eğitimler hakkında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat, "Üniversitemiz olarak, öğrencilerimizi sadece akademik anlamda değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk bilinciyle yetiştirmeyi hedefliyoruz. Afet farkındalık eğitimleri, bu hedefimiz doğrultusunda atılmış önemli bir adım. Öğrencilerimizin bu eğitimler sayesinde afetlere karşı daha hazırlıklı olmalarını ve toplumumuzun afet direncini artırmalarını diliyorum" dedi.

‘Amacımız öğrencileri afetlere karşı bilinçlendirmek’

DÜAK ekip sorumlusu Hacı Yılmaz ise "Amacımız, öğrencilerimizin afetler karşısında bilinçlenerek, olası bir durumda doğru kararlar alabilmelerini sağlamaktır. Bu sayede hem kendilerini hem de çevrelerini koruyabilirler" dedi.

‘AFAD’a gönüllü olmaya davet ediyoruz’

DÜAK ekip lideri Mehmet Turgut Tayuzak, afet farkındalık eğitimlerinin toplumun afetlere karşı direncini artırdığını belirterek, "Her bir birey, afetlere karşı bilinçli olursa, toplumumuz daha güvenli olur. Tüm vatandaşlarımızı AFAD'a gönüllü olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri