Diyarbakır ‘ekmeksiz mi’ kalacak: Fırın işçileri kazan kaldırdı!

Diyarbakır’da fırın işçilerinin sosyal ve sendikal haklarını tanıması için işverene verdiği süre 13 Eylül’de bitiyor. İşçilerin gündeminde süresiz iş bırakma eylemi var.

AMİDA HABER - Diyarbakır’daki 40 bin fırın işçisinin, sigorta, çalışma saatlerinin düşürülmesi, izin günü için başlattıkları mücadelede işverene verdikleri süre sona eriyor. Fırın işçileri, haklarının düzenlenmesi için, işvereni uyarmış 13 Eylül’e kadar süre vermişti. Fırın işçilerinin işverene verdikleri süre iki gün sonra sona eriyor. İşçiler, Cuma günü Bahattin Demircan Taziye Evi’nde toplantı yapacak.

‘Oda ile görüşemedik’

Amida Haber’e konuşan Amed Fırın İşçileri Komisyonu Başkanı Adem Demir, “Biz üyelerimize işvereninizi 13 Eylül’e kadar haklarınızı yasal güvenceye kavuşturması için uyarın demiştik. Ancak şuana kadar 2-3 işyeri dışında bu uyarıya uyan işveren yok” dedi. Demir, Diyarbakır Fırıncılar Odası’ndan iki kez randevu istediklerini ancak görüşemediklerini belirterek, “Vali beyden de randevu istedik, ama görüşemedik. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu bizi aradı. İstişarelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Yaptırımlar gündemde

Adem Demir, işverenin sigorta, hafta sonu tatili ve çalışma saatlerinde düzenlemeye gitmemesi durumunda süresiz iş bırakma eyleminin gündemlerinde olduğunu açıkladı. Demir, “Biz 3 aydır uğraşıyoruz, ancak bir sonuç alamadık. Cumaya kadar süre vermiştik, Cuma günü taleplerimiz karşılanmaz ise, süresiz iş bırakma da dahil, yaptırımlarımıza başlayacağız” diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri