Diyarbakır: Hayvan atıkları kanalizasyonu tıkadı, rögarlar patladı

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ne bağlı Tepekonak Köyü’nde, köylülerin hayvan atıklarını kanalizasyona akıtılması sonucu rögar kapakları tıkandı. Kanalizasyon suları açıkta aktığı için köyü koku sardı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Tepekonak Köyü’nde, köy sakinlerinin hayvan atıklarını kanalizasyon borularına boşaltması sonucunda borular tıkandı. Aşırı yüklenmeden dolayı rögar kapakları patladı ve kanalizasyon suları köy içerisine akmaya başladı.

Bu durum, köyde ciddi sağlık sorunlarına ve çevre kirliliğine yol açıyor. Tepekonak Köyü’nde iki yıldır kanalizasyon suları köy içerisine akıyor. Köylüler, sorunun çözümü için ilgili kurumlara başvurduğunu ancak sonuç alamadıklarını belirtti.

DİSKİ'nin (Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi) köye gelerek durumu incelediği fakat sorunun kalıcı olarak giderilmediği ifade etti. Köylüler, özellikle çocuklarının sağlığı açısından tıkanan boruların bir an önce tamir edilmesini talep ediyor.

Muhtar köylüleri suçladı

Amida Haber’e konuşan Tepekonak Köyü Muhtarı Bedi Hanoğlu, tıkanmaların sebebinin köylülerin hayvan atıklarını kanalizasyona boşaltması olduğunu söyledi. Hanoğlu, köyde 30 hane ve 90 nüfus bulunduğunu, her hanede yüzlerce hayvan olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: "Bu köyde Koçerler (göçerler) yaşıyor ve 24 yıl önce buraya yerleştiler. Her evin yüzlerce hayvanı var ve bu hayvanların pislikleri kanalizasyona boşaltılıyor, bu da tıkanmalara neden oluyor. Tıkanıklık yaklaşık 10 metrelik bir alanda ve sadece vidanjörle çözülmesi mümkün değil. Belediye birçok kez geldi, ilgilendiler fakat çözüm için bir bütçe gerekiyor. Bu, bir günde halledilecek bir sorun değil, günler sürebilir. Köylülerin de bu konuda daha bilinçli hareket etmesi gerekiyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri