Diyarbakır Jandarma Komutanlığından Narin Güran Açıklaması

Son dakika... Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım: "Dakika dakika her şeyi kayıta aldık. Sonuca çok yaklaştık."

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ne bağlı Tavşantepe Köyü’nde 8 gün önce Kuran dersine gittikten sonra ortadan kaybolan Narin Güran’ın izine henüz ulaşılamadı. Güran için, Diyarbakır Valiliği, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum örgütleri seferber oldu, ancak şuana kadar Güran’dan henüz bir ize ulaşılamadı.

1 kişi gözaltında

Narin Güran’ın kaybolması ile ilgili şu ana kadar 8 kişinin şüpheli sıfatı ile ifadesi alındı. Şüphelilerden birinin gözaltına alındığı, uzman ekipler tarafından sorgusunun yapılan sorgusunun devam ettiği belirtildi. Ancak gözaltına alınan kişinin kimliği ile ilgili bilgi alınamadı.

İlk resmi açıklama

Narin’in kaybı, ilk defa bir yetkili kameralar karşısına geçerek, arama çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, köyde basın toplantısı düzenledi. Selçuk Yıldırım, 8 günlük süreci tek tek anlattı. Narin Güran’ın kaybolduğu gün köydeki tüm hareketlerini kayıt altına aldıklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi: “İkinci üçüncü defa arama faaliyeti yaptık. Milletimiz şundan emin olsun, çok kısa bir zamanda bulunacaktır. Her ihbarın üzerine tek tek gittik. Çember çok daraldı. Merak etmeyin, bu kızımızı inşallah sağ salim bulacağız. İsteğimiz o ki Narimize sağ salim ulaşalım.”

‘Deliller var’

“Çok yaklaştık” diyen Tümgeneral Yıldırım “Çok kısa bir süre kaldı. Elimizde deliller var. Narin’in biz dakika dakika, köydeki hareketlerini kayıt altına aldık. Bu deliller ışığında sonuca çok yaklaştık” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri