Diyarbakır lı babanın isyanı: Yetkililer derdimizi dinlemiyor!

Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi Nebi Cami önünde sembol haline gelen ayakkabı boyacılarından Seyithan Çapan, 44 yıldır burada boyacılık yapıyor. Çapan, yetkililerin ziyaretlerini sadece gösteriş olarak değerlendirerek, gerçek dertlerinin dinlenmemesinden şikayetçi. Oğlu uyuşturucu ağına düşen acılı baba, “Gösterişten ziyade, halimizi sorsalar belki oğlumu daha erken kurtarmama yardımcı olurlardı” diyerek yetkililere isyanını dile getirdi.

Diyarbakır lı babanın isyanı: Yetkililer derdimizi dinlemiyor! Sur'da ayakkabı boyacılığı yapan Seyithan Çapan, yetkilileri dertlerini dinlememekle eleştirdi.

Diyarbakır ’ın tarihi Sur İlçesi Nebi Cami önünde sembol haline gelen ayakkabı boyacılarından Seyithan Çapan, kentin yetkililerini eleştirdi. Yetkililerin ziyaretlerini sadece gösteriş olarak değerlendirerek, gerçek dertlerinin dinlenmemesinden dert yanan Çapan, kimsenin kentteki uyuşturucu ile mücadele etmediğini ileri sürdü. Oğlu da uyuşturucu ağına düşen acılı baba, devletin bu soruna biran önce el atması gerektiğine dikkat çekti.

‘Yapacağımı nereye gideceğimi şaşırdım’

44 yıldır Nebi Camii’nin yanında ayakkabı boyacısı olarak çalıştığını anlatan Seyithan Çapa, “10 yaşımdan beri buradayım bütün gençliğim burada geçti. Kimse gelip aç mısınız açıkta mısınız diye sormadı. İyi misiniz dediler, bizde iyiyiz demekten başka bir şey diyemedik. Burada çalıştığımdan bu yana hiçbir belediye başkanı derdimizi dinlemeye gelmedi, sıkıntılarımızı sormadı.  18- 19 yaşlarında aslan gibi oğlum var. Ben burada alın teri dökerken o çoktan uyuşturucu ağına düşmüş. Bunu öğrendiğimde ne yapacağımı nereye gideceğimi şaşırdım. Gelenler gösterişten ziyade halimizi sorsalar belki bende oğlumun sıkıntısını dile getirirdim. Belki erken müdahale edilirdi” dedi.

‘’Uyuşturucunun yayılmasına kimse müdahale etmiyor ‘’

Oğlunun madde bağımlısı olduğunu öğrendiği günden beri, onu kurtarmaya çalışan Seyithan Çapan, bir şekilde oğlumu kurtarmaya çalışıyorum ifadelerinde bulundu. Çapan, uyuşturucu maddenin yayılmasına müdahale edilmemesinden şikayetçi.  Çapan, “İki üç yıldır oğlumu kurtarmaya çalışıyorum. Biraz uzaklaşmış şuanda ama tedirgin oluyorum oğlum gidip tekrar maddeye düşecek diye. Öyle veya böyle oğlumu madde bağımlısı olmaktan kurtarmaya çalışıyorum. Devlet buna bir el atmalı nerden geliyor bu uyuşturucu. Neden kimse uyuşturucunun bu kadar yayılmasına müdahale etmiyor” diyerek isyan etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri