Diyarbakır Lokantacılar Oda Başkanı: Hile yapanlar kapatılsın

Diyarbakır Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, kentte gıdaya hile karıştıran işletmelerin kapatılması gerektiğini söyledi.

AMİDA HABER – Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yayımlanan listede Diyarbakır’dan da bazı restoranların gıdaya hile karıştırdıkları belirtilmiş ve ilgili firmaların isimleri yayımlanan listede ifşa edilmişti. Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü’nce uyarılan bazı restoranların daha önce de gıdaya hile karıştırdıkları belirlenmişti.

‘Hile yapan restoranlar kapatılsın’

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, oda olarak gıdada hile yapanların karşısında durduklarını ifade ederek, “Tarım ve Orman Bakanlığı listesinde yer alan restoranların tamamen kapatılması için Tarım İl Müdürlüğü’ne görüş bildirdik. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Ancak genel olarak kentimizdeki restoranlar sağlıklı gıdaya dikkat ediyor, hileden uzak duruyor” dedi.

Diyarbakır’ın tescilli lezzeti olan ciğer kebabına olan ilgilinin giderek arttığını ifade eden Elkaan, günde ortalama 300 ciğercinin 7 ton civarında ciğer tükettiklerini söyledi.

Porsiyonu 300 TL

Diyarbakırlıların yoğun rağbet gösterdiği, lezzetiyle yerli yabancı birçok turistin vazgeçilmez yiyeceği olan ciğer kebabının günden güne artan bir tüketiminin olduğunu ifade eden Elkaan, artan maliyetlere karşın porsiyona zam yapmadıklarını, ciğer kebabı porsiyonun halen 300 TL’den satıldığını söyledi.
Hasan Kösen

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri