Diyarbakır: Narin’in köyünde hangi parti ne kadar oy aldı!

Diyarbakır’da vahşi bir cinayetle öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran soruşturması devam ederken, Tavşantepe köyünün seçim sonuçları merak konusu oldu. AK Parti birinci parti gelirken, DEM Parti ikinci parti oldu.

AMİDA HABER - 8 yaşındaki Narin Güran, Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Köyü’nde 21 Ağustos’ta kayboldu. Anne Yüksel Güran’ın iddiasına göre, Kuran Kursu’ndan sonra kuzenleri ile oynamaya giden küçük kızdan akşam 20.00’ye kadar haber alınamayınca, jandarmaya haber verildi. 19 gün boyunca köyde, dağ taş arandı ancak Narin’e ait hiçbir iz bulunamadı.

Narin’in cansız bedeni 9 Eylül Pazar günü köyüne sadece 1 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Cenaze bulunduktan sonra Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayı genişletti.

Aralarında anne Yüksel Güran, baba Arif Güran ile 3 amca ve 2 ağabeyin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Amca Salim Güran ile itirafçı Nezat Bahtiyar ‘kasten insan öldürmek”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Tavşantepe seçim sonuçları

Tüm Türkiye Tavşantepe köyünde yaşanan olayı konuşurken, 31 Mart Yerel Seçimlerinde hangi partinin ne kadar oy aldığı merak konusu oldu.

Köyde kullanılan 154 oyun 100’ü Ak Parti’ye, 32’si DEM Parti’ye, 16’sı HÜDA PAR, 3’ü YRP’ye ve 2’si ise Saadet Partisine verildi.

Son Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde ise köyde kullanılan 173 oydan, 119'unu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 50'sini Kemal Kılıçdaroğlu aldı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri