Diyarbakır PTT kargo personeli ağır iş yüküne isyan etti: Suça teşvik ediliyoruz

Diyarbakır Haber-Sen üyeleri yaptıkları açıklamada, PTT kargo hizmetlerinde çalışan arkadaşlarının ağır iş yükü altında ezildiğini ve usulsüz işlemlerle suça teşvik edildiği duyurdu.

AMİDA HABER - Diyarbakır Haber-Sen üyeleri Kayapınar Posta Kargo Dağıtım Müdürlüğü önünde yaptıkları basın açıklaması yaptı.

PTT’de ‘İş Çok Personel Yok’ sloganıyla yapılan açıklamada, personel eksikliği ve iş yükünün ağırlaştırılmasına vurgu yapılarak, mevzuattı olan kuralların uygulanması çağrısında bulunuldu.

648 bin nüfusa 75 personel

Haber-Sen Amed Şube Örgütlenme Sekreteri Serhat Oktay’ın okuduğu açıklamada, “400 binden fazla nüfusa sahip olan ilçe sürekli gelişmekte ve nüfusu artmaktadır. Kayapınar ile birlikte Yenişehir ilçesine ait postaların da dağıtımının yapıldığı dağıtım müdürlüğündeki toplam dağıtıcı sayısı ise sadece 75’tir. Yanlış duymadınız 648 bin vatandaşın yaşadığı iki ilçede hizmet veren dağıtıcı sayısı sadece 75. Yalnızca bu veri bile nasıl bir vehamet içinde bulunduğumuzu gösteriyor” denildi.

‘Baskı artık dayanılamaz bir hal almıştır’

Posta yoğunluğu ve personel eksikliği nedeniyle baskıların olduğu ve dağıtım müdürlüğünde baskıların had safhaya ulaştığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dağıtıcıların teslim edebileceklerinden çok daha fazla gönderi ile dağıtıma çıkmaları istenilmekte, dağıtımları yapılamayan fazla gönderiler hakkında arkadaşlarımıza soruşturmalar açılıp cezalar verilmektedir. Normalde dağıtıma çıkılması gereken sayısının 2-3 katı fazla gönderi ile dağıtıma çıkarılan dağıtıcılara, hepsinin dağıtılması, aksi takdirde ceza alacakları sicillerinin bozulacağı yönünde tehdit edilmektedir. Tek dertleri oturdukları koltukları korumak olanların masa başı hesaplamalarla iş yürütmeye çalışmaları iş yürümeyince de uyguladıkları baskı artık dayanılamaz bir hal almıştır.”

‘Arkadaşlarımız suça teşvik ediliyor’

Mevzuat dışı çalışmanın dayatıldığı, arkadaşlarının suça teşvik edildiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi: “Bir gönderinin dağıtım alanında alıcısına teslim edilme süresi ortalama 5 dakikadır. Hesaplama yapıldığında 4-5 saat dağıtım alanında kalan bir dağıtıcının maksimum dağıtacağı gönderi adedi ortalama 60 olmalıdır. Ama arkadaşlarımıza hiçbir mevzuatta yeri olmayan bir tarzda 130-150 arası posta ile dağıtıma çıkması söylenmekte ve gönderilerin tamamının teslim edilmesi istenmektedir. Bu da açıkça arkadaşlarımıza mevzuat dışı çalışmayı dayatmaktır. Arkadaşlarımızı suça teşvik etmektir. Birçok arkadaşımız bu baskılardan kaynaklı usulsüz işlem yapmak zorunda kalmış ve bunun sonucunda ceza almıştır. Nitekim mahkeme kararı olmasına rağmen halen firma personeli arkadaşlarımıza, 7201 sayılı tebligat yasasını hiçe sayarak tebligat yaptırılmaktadır. Bundan dolayı maalesef birçok arkadaşımız usulsüz tebligattan kaynaklı ceza almış, halen hukuki süreci devam eden arkadaşlarımız da bulunmaktadır.”

‘Ali Baba’nın çiftliği değil’

Açıklamanın sonunda yetkililere şu çağrıda bulunuldu: “Arkadaşlarımızı işten atmakla, kadrolu arkadaşlarımızı ise disiplin cezası vermekle tehdit eden PTT yönetiminin ikircikli yaklaşımı bizlerin kuruma olan aidiyetini azaltmakta, iş barışına ciddi zarar vermektedir. Burası 184 yıllık köklü bir kurumdur, Ali Baba’nın çiftliği değil, dolayısıyla kanun ve mevzuatlar neyi öngörüyorsa o doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri