Diyarbakır sıcağında ocakbaşında ciğer eziyeti: Vazgeçmiyorlar

Diyarbakır'ın en popüler lezzetlerinden ciğer kebabını yemek için insanlar sıcaklara aldırış etmiyor. Termometrelerin 40-44 dereceyi gösterdiği kentte ocak başında ciğer yemek tercih ediliyor.

AMİDA HABER - Diyarbakır'da hem dışarıda hem de ocak başında yüksek sıcağa rağmen ustalar ocakbaşında ciğer pişirmekten, müşteriler ise mangal başında ciğer yemekten vazgeçmiyor.

Kentte, hem dışarıda hem de ocakbaşında yüksek sıcağa rağmen ustalar ciğer pişirmekten, müşteriler ise ocakbaşında yemekten vazgeçmiyor. Yaklaşık 50 dereceyi bulan sıcaklıkta müşteriler kan ter içinde ciğer yemeyi tercih ediyor.

Ne ustalar ne de müşteri vazgeçiyor

Diyarbakır’daki ciğer ustalarından Uğur Erdin, müşterilerinin ocakbaşına alıştığını belirterek, “Sıcaklık artık fark etmiyor. Sıcak sıcak yemeleri önemli. Bizde hem ciğerden, hem sıcaktan hem de müşterilerimizden vazgeçmiyoruz. Masada yenilen farklı oluyor, müşteri de gelip illaki ocakbaşında diyor. Sıcaklığı hiç umursamıyor. Kan ter içinde yemek yeniliyor. 9-10 saat ocakbaşındayım. Hem içeri sıcaklığı, hem dışarı sıcaklığı vücut artık alıştı. 55-60 dereceye kadar alışmış artık” dedi.

Ocakbaşında yemenin tadı başka

Müşteriler de, ciğerin ocakbaşında yenildiği zaman daha zevkli olduğunu, ne kadar sıcak olursa olsun masada yemenin tadı ve ocakbaşında yemenin tadının başka olduğunu söylüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri