Diyarbakır Sur’da park eziyeti: Giden geri dönüyor!

Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel mirasının içinde yer aldığı Sur İlçesi'nde park yeri ve otopark yetersizliği vatandaşları bezdirdi. Yetkililere seslenen vatandaşlar çözüm istiyor.

AMİDA HABER- Günde binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde trafik yoğunluğu gün geçtikçe artıyor. Yoğun trafiği rahatlatmak ve park alanı oluşturmak için ise yetkililerden şu ana kadar kalıcı ve köklü bir çözüm sağlanmadı. Sur'u ziyaret eden ziyaretçiler çoğu zaman park yeri bulmadıkları için Sur içinde araçlarıyla 3-4 tur atmak zorunda kalıyor. Park yeri bulamayan sürücüler çoğu kez Sur'dan çıkıp Eski Hal, Yenişehir ve Ofis semtlerinde araçlarını park etmek zorunda kalıyor.

Saraykapı ve Balıkçılar Başı'nda bulunan otoparklarda yer bulamayan araç sahipleri, Sur'a gelmek için iki kere düşündüklerini söylüyor. Şehir dışından hastane işlemleri için Diyarbakır’a gelen Zeki Doğan, park mağduriyeti yaşayan vatandaşlardan biri. Özel aracıyla Sur'da park yeri bulamadığı için Saraykapı güzergahında dolandığını belirten Doğan, daha sonra Gazi Caddesi üzerinden Balıkçılarbaşı’na 2 tur attığını söyledi. Doğan, aracını Eski Hal'de park ettiğini söyledi.

Ciğer yemeye geldi fakat...

Yaşadığı mağduriyeti Amida Haber'e anlatan Doğan, “Hastaneye gelmişken, bir yemek yiyelim dedim. Bunun için Sur’a gittim. Ancak bir saat boyunca park yeri aradım. En son aracı Eski Hal’e yakın bir yere park edip, Sur’a yürüyerek gittim. Aslında gelmeden ‘Sura'da park yeri bulamazsın’ diye uyarıda bulunanlar oldu. Böylesi tarihi ve önemli bir mekanda park sorunu yaşayabileceğimi tahmin edemedim. Dakikalarca onlarca araçla beraber Sur içinde dolaştık ve park yeri bulamadık. Dışarıdan Diyarbakır'ı büyük ve gelişmiş bir şehir olarak biliyoruz. Fakat böylesi bir sorunun olması ve buna bir el atılmaması ilginçtir. Böylesi bir mekanda, koskoca şehirde yetkililerin bu sorunu görmeyip çözüm bulmamaları içler acısı bir durum. Bu sorunu çözmek ve insanları mağdur etmemek çok zor olmamalı. Bir dahaki sefere Diyarbakır'a geldiğimde bin kere düşünmem gerekiyor galiba. Bu durum Diyarbakır'a yakışmıyor. "

‘İnsanlar araçlarıyla Sur'a gelmiyor’

Sur esnafı da bu durumdan hayli şikayetçi. Yetkililere seslenen esnaflar Sur'da otopark sorununa bir an önce çözüm bulunmasını istedi. Dağkapı Meydanı'nı işaret eden esnaf Yunus Yılmaz, "Selahattin Eyyübi Çarşısı işlevsiz bir durumda. Çarşıya giren çıkan yok. Üstü ise devasa bir meydan ve üzerinde gezen yok. Bu alanın otopark alanı olması bu sorunu kökten çözecektir. Orası veya başka bir yer. Özellikle belediyeye sesleniyoruz. Bu sorundan dolayı insanlar araçlarıyla Sur'a gelmek istemiyor. Gelseler de aracını Sur dışında park ediyor ve dakikalarca yürümek zorunda kalıyorlar. Hastası, çocuğu yaşlısı, gebesi var. Bu insanları mağdur etmek ve bir çözüm bulamamak yetkililerin eksikliği ve beceriksizliğidir. Özellikle belediyeye sesleniyoruz, bu soruna derhal bir çözüm bulmalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri