Diyarbakır’a gelen öğrenciler Dicle Üniversitesini anlattı!

Dicle Üniversitesine farklı farklı şehirlerden gelen öğrenciler, Üniversitedeki etkinliklerin az olmasından ve yeteri kadar bilgilendirilme yapılmamasından şikâyetçi.

Diyarbakır’daki öğrenciler Dicle Üniversitesini anlattı!farklı şehirlerden gelen öğrenciler, yeteri kadar bilgilendirilme yapılmamasından şikâyetçi.

Güneydoğunun ve doğunun en gözde Üniversitelerin başında gelen Dicle Üniversitesi öğrenciler için ger zaman tercih listesinde en üst sıralarındaki yerini almaya devam ediyor. Yaklaşık 30 bin öğrenci ve 3600 civarında akademik ve idari personele sahip olan eğitim yuvası okulların açılmasıyla birlikte talebelerini eğitmeyi sürdürüyor. Özgür Haber olarak Dicle Üniversitesinde okuyan öğrencilere kampüsle ilgili düşüncelerini sorduk.

“Dicle Üniversitesi güzel sadece etkinliği az”

Üniversiteden memnun olan ama etkinliklerin azlığından şikâyetçi olan Ece Özmert, “Diyarbakırlıyım. Dicle Üniversitesi güzel sadece etkinliği az. Etkinlikler duyurulmuyor ya da bizim haberimiz olmuyor. O açıdan biraz negatiflik var öğrenciler üzerinde. 2 yıldır buradayım Öğretmenlerimizden memnunuz. Etkinlikler dışında bir sıkıntı yok” diye ifade etti.

“Kış geldi farklı farklı etkinlikler bekliyoruz”

Yetkililerden etkinlik beklediğini söyleyen Rauf Turan, “Gaziantep’ten geldim. Dicle Üniversitesi beklediğin gibi gayet güzel ama eksikleri de yok değil. Örneğin bizim sınıf değil ama bazı arkadaşların sınıfları çok kalabalıkmış. Kış geldi farklı farklı etkinlikler bekliyoruz açıkçası” ifadelerini kullandı.

“Üniversite genel olarak güzel ama biraz dağınık”

Üniversitenin dağınık olmasına dikkat çeken Rahime Genç, “Bingöl’den geldim. Üniversite genel olarak güzel ama biraz dağınık. Onun dışında fakülte bekliyordum ama çıkmadı. Şuanda ders gördüğümüz yer baraka şeklinde hazır evlerden yapılmış ve sınıflar çok kalabalık. Etkinlikler fena değil ama yeterlide değil” dedi.

“Hocalarımız çok donanımlı ve kendilerinden gayet memnunuz”

Hocalardan gayet memnun olduklarını belirten,  Buğra Öztürk, “Adana’dan geldim. Üniversitenin ortamı gayet güzel ama açıkçası biraz daha etkinlikler hiç fena olmaz. Hocalarımız çok donanımlı ve kendilerinden gayet memnunuz. Şuanda vizeler başladığı için tek düşündüğümüz o” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri