Diyarbakır’da 1 Eylül: Gündem ‘Kürt sorunu’

Diyarbakır’da bir araya gelen 328 sivil toplum örgütü, Kürt sorununun çözümü için barışçıl yolların bir an önce devreye konulmasını istedi.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da 328 sivil toplum örgütü adına açıklamayı Baro Başkanı Nahit Eren okudu. Eren, geçmiş yıllarda Kürt Meselesi’nin demokratik çözümüne yönelik başlatılan ve toplumun önem atfederek desteklediği süreçlerin kesintiye uğradığına dikkat çekerek, var olan süreci eleştirdi. Toplumda barış beklentisinin halen varlığını koruduğuna işaret eden Eren, şunları söyledi: “Son günlerde birçok kentte düğünlerin basılması, Kürtçe parçalar eşliğinde halay çekenlerin örgüt propagandası iddiası ile gözaltına alınması, tutuklanması ve cezalandırılması; Kürt Meselesi bağlamında çözümü, kollektif sosyal ve siyasal haklar içinde tanımlamaktan kaçınan ve salt “bireysel hak ve özgürlüklerin” tanınması olarak geçmişten bugüne yorumlayan ve gören anlayışın ne kadar yanıldığını bir kez daha göstermiştir.

‘Barış diyoruz’

328 imzacı kurumun barış isteğini tekrarlayan Eren, “Barışın Türkiye’nin en önemli ve öncelikli gündemi olması gerektiğini, bu nedenle barışın yeniden konuşulduğu bir sürecin inşa edilmesi için tüm sorumlular ile temasa geçmeyi topluma ve ülkeye karşı bir görev ve sorumluluk olarak görmekteyiz.
Bu çerçevede haklı ve güçlü bir şekilde Kürt Meselesi’nin barışçıl ve demokratik çözümüne yönelik çatışmasızlık ortamının sağlanması için tüm aktörleri, toplumsal ve siyasi dinamikleri üzerine düşen sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye bir kez daha davet ediyoruz” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri