Diyarbakır’da ATM’lerdeki kuyruğun nedeni belli oldu

Türkiye genelinde birçok para çekme-yatırma otomatlarında (ATM) yaşanan kuyruklar son günlerde daha fazla dikkat çekmeye başladı. Diyarbakır’daki ATM önlerinde de kuyruklar oluşurken bunun nedeni merak ediliyor. Detaylar haberimizde.

AMİDA HABER – Enflasyon rakamlarının tahminlerin üzerinde seyretmesi ve yaşanan hayat pahalığı vatandaşları zorluyor. Türk Lirasındaki değer kaybı günlük para ihtiyaçlarını ATM’lerden temin etmeye çalışan tüketicileri zor durumda bırakıyor.

Diyarbakır’da da sık sık gözlenen ATM önlerindeki kuyrukların nedeni belli oldu. Bankacılık sistemini de zor durumda bırakan yüksek enflasyon ve hızlı fiyat artışları, ATM’lerin haznesindeki paranın çok kısa sürelerde bitmesini de beraberinde getirdi.

200 TL 20 TL oldu

Özellikle en büyük banknot olan 200 TL'nin 20 TL değerine düşmesi nakit sıkıntısını daha da artırırken, ATM'lere para dayanmıyor.

2009 yılından itibaren en büyük banknot olarak kullanılan 200 TL, artan yaşam maliyetleri karşısında yetersiz kalması sebebiyle, ATM’ler sık sık para doldurulması gerekiyor. Bankaların otomatlardaki para çekme hızına yetişememesi nedeniyle ATM önlerine uzun kuyruklar oluşmaya başladı.

Vatandaş durumdan şikayetçi

Diyarbakır’da sadece maaş dönemlerinde belli bankaların ATM’lerinde oluşan uzun kuyruklar, artık yeni bir normale dönüştü. Gündelik para ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan vatandaşların ATM önlerindeki bekleyişleri sık sık görülen bir durum halini alırken, vatandaşlar bankalardan şikayetçi.

Bankalar ne yapmalı?

Bankalardan beklentilerini dile getiren vatandaşlar, ATM sayısının arttırılması ve daha büyük kapasiteli ATM cihazlarını hizmete sunmalarını istiyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri