VİDEO - Diyarbakır'da belediyenin Kürtçe kreşi için müfettiş

Son dakika: Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, “6 ayda 5 müfettiş gönderildi. Son olarak Kürtçe kreş için 2 müfettiş görevlendirildi.”

AMİDA HABER – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, yerel seçimlerin üzerinden geçen 5 ayı değerlendirmek üzere ‘Basın Buluşması' programı düzenledi.

Toplu ulaşım sorunu

Toplu ulaşımda yaşanan sorunların farkında olduklarını belirten Bucak, "Belediye Meclisinden 150 otobüs alımı için karar çıkarttık. Ancak Çevre Şehircilik Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında arızalı 14 otobüs yerine sadece 14 tane alabilirsiniz diyor. 14 araçla hangi sorunu çözebiliriz. Yazışmalarla bunu tersine döndüreceğiz. Bahara doğru filoyu güçlendireceğiz" dedi.

Kim bu Meltem İnşaat Turizm?

Kayyım döneminde kültür sanat işlerinin genellikle Meltem İnşaat Turizm firmasına verildiğini hatırlatan Bucak, “Farklı yıllarda ve farklı tarihlerde onlarca ihale bu firmaya verildi. Hepsi organizasyon ve tanıtım işleri. Ağırlama, tören konser. Bu yıllarda biz yoktuk. Birde bunu sorgulamanızı istiyoruz" diye konuştu.

6 ayda 5 müfettiş

5.5 ayda 6 müfettişin görevlendirildiğini söyleyen Bucak, "Kürtçe hizmet veren ve 3-6 yaş arası çocuklara yönelik hizmet verecek Zarokistan Perperikê Kreş ve Gündüz Bakım Evi ile ilgili iki müfettiş görevlendirildi. Görevlendirme Kürtçe kursla alakalı değil, kreşin standartlarının Milli Eğitim Standartlarına uygun olup olmadığını belirmek için 2 müfettiş görevlendirildi” dedi.

'Halkın kaynaklarını halk için kullanacağız'

Bucak, 2025 bütçesinin hazır olduğunu ve kendi hazırladıkları bütçeyi halka hizmet için kullanacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Neler yapabileceğimizi çok daha somut, çok daha şeffaf ve çok daha detaylı bir şekilde Diyarbakır halkıyla paylaşabileceğiz. Bundan önce devraldığımız işlerin revizyonu ve onarımıydı. Tespit çalışmalarımızı yaptık. Bizim yaptığımız bütçe ve planlama var önümüzde. Çok umutluyuz. Bu sonbahar bize umut verdi. Önümüzdeki yılları daha emin adımlarla atacağız. Bu halkın bütçesini, bu halkın kaynaklarını bu halka hizmet yolunda harcayacağız. Öz kaynaklarını geliştireceğiz. Kalem kalem, kuruş kuruş halkın bütçesinin hesabını vermek istiyoruz.

2025 yılı bütçesi ne kadar?

Bütçeyi düşürmeye çalışıyoruz. Bu haliyle çok kabarık bir bütçe. Gelir gider dengemizi sarsacak bir bütçe. Bu nedenle ayağımızı yorganımıza göre atmak istiyoruz. Bizim örtülü ödeneklerimiz yok. Halka söz verdik, bir şekilde bu bütçeyi koruyacağız. Üst ve alt yapı başta olmak üzere birçok kalem var. Belli bir bütçesini şimdiden hafif raylı sisteme ayırıyoruz. Önemli projeleri hayata geçireceğimiz bir yıl olacak" dedi.

‘Bu kente muhakkak hafif raylı sistemi getireceğiz’

Yapımı adeta yılan hikayesine dönen hafif raylı sistem projesi ile ilgili konuşan Bucak, hafif raylı sistemin uzun yıllardır halkın talebi olduğunu belirterek, “Diyarbakır gelişmiş ve büyük bir kent, aslında raylı sistem bizim toplu ulaşım ve trafik problemimizi de ciddi anlamda çözecek bir proje. Bu proje ile ilgili biraz sıkışık bir durumdayız, keşke böyle olmasaydı. Keşke yerel yönetimlerinin ellerinin güçlü olduğu bir coğrafyada yaşasaydık. Bizim hafif raylı projemiz Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’nda yer alıyor. Ama bu programda kalabilmek için bizim bu yıl bütün fizibilite çalışmalarını bitirmemiz lazım ki 2025 yılı yatırım programından çıkmasın.”

Hafif raylı sistem için umutsuz olmadıklarını dile getiren Bucak, “Bu kente muhakkak hafif raylı sistemi getireceğiz. Ama biraz zamana ihtiyacımız var. Yoğun bir çabamız var” dedi.

Halkların Eşiklik ve Demokrasi Partili (DEM Parti) Kayapınar Belediyesi’nin 6 Eylül günü yapılan Belediye Meclis toplantısında alınan kararla ilçedeki ‘Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Spor Yerleşkesi'nin ismi ‘Barış Spor Kompleksi’ olarak değiştirilmişti.

Spor yerleşkesine verilen Gaffar Okan isminin ‘Barış’ olarak değiştirilmesi

Bucak, “Herhangi bir isim değiştirilebilir. Diyarbakır iki milyon nüfusluk bir kent. İnsanların bazı konularda farklı hassasiyetleri olabilir. Kayyımlar döneminde çok sayıda kurumumuzun ismi değiştirildi. Kayyımlar bizim parklarımızın isimlerini değiştirdi, kurumlarımızın ismini değiştirdi. Çand Amed ismini değiştirmişler. Bu saatten sonra değiştirilen isimleri tartışmak doğru değil. Kamuoyunu çok fazla rahatsız eden bir isimse şayet, o isimlerin değiştirilip değiştirilmemesi konusu halkın oylamasına başvurulabilir.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri