Diyarbakır’da ‘Beyaz Bayrak’ uygulaması: Hedef 300 işyeri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı gıdaya ve kaliteli hizmete ulaşmak için ‘Beyaz Bayrak’ uygulamasını yaygınlaştırmak için saha çalışmaları başlattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, gastronomide şehrin marka değerini koruyan, gıda güvenliğini ve hizmet kalitesini artıran ‘Beyaz Bayrak’ uygulamasının kent geneline yayılması için çalışma başlattı.

Sağlık işleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol ekipleri, kentte gıda üreten, satan, işleyen, depolayan iş yerlerini düzenli bir şekilde denetliyor. Denetimlerde gerekli şartları taşıyan işletmelere 3, 2 veya 1 yıldızlı ‘Beyaz Bayrak’ verilmeye başlandı.

Hedef 300 Beyaz Bayraklı işletme

Şimdiye kadar 200 işletmeye Beyaz Bayrak verildiği belirtilen açıklamada, sayının 300’e çıkarılmasının hedeflendiği ifade edildi.

Beyaz Bayrak uygulaması nasıl işliyor?

Beyaz Bayrak uygulaması mevcut denetimlerden farklı olarak tüketicileri de içine alan, işyerlerinde kalite ve gıda güvenliğini sağlayan bir sistemdir. Beyaz Bayrak uygulamasında, 50’nin üzerinde teknik, hijyenik ve fiziki kriter var.

Ekiplerin il genelinde işyerlerine yaptıkları ön bilgilendirmenin ardından denetimler gerçekleştiriyor.

Denetimlerde; aydınlatmadan temizliğe, teknik ekipmandan personel kıyafetine, servis kalitesinden çevre temizliğine kadar geniş bir yelpazede incelemeler yapılıyor.

Beyaz Bayrak almaya hak kazanan işyerlerine Büyükşehir Belediyesi ekiplerince “Bu işyeri düzenli olarak Büyükşehir Belediyesi Gıda Denetim ekiplerimiz tarafından denetlenmektedir. Hijyenik ve sağlıklı bir ortam için beyaz bayrak asılı işyerlerini tercih edebilirsiniz” yazıları asılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri